,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,پ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, , - ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

khabarnamema
khabarnamema

سس كنگر فرنگي و اسفناج

• زمان تهيه: 15 دقيقه

• زمان پخت: 30 دقيقه
مواد لازم

• 4 حبه سير با پوست

• 1 پيمانه اسفناج خرد شده
• 1 پيمانه كنگر فرنگي
• 1 پيمانه سس آلفردو
• 1 پيمانه پنير موتزارلا خرد شده
• 1/3 پيمانه پنير پارمسان رنده شده
• ½ پيمانه پنير خامه اي


طرز تهيه
1. براي تهيه سس كنگر فرنگي و اسفناج، ابتدا فر را روي دماي 350 درجه فارنهايت (175 درجه سانتيگراد) تنظيم كنيد. سير با پوست را در يك ظرف پخت كوچك بريزيد.
2. به مدت 20 تا 30 دقيقه حرارت دهيد تا زماني كه نرم شود، سپس از روي حرارت برداريد.
3. وقتي به اندازه كافي خنك شد، پوست سير را جدا كنيد و آن را بكوبيد.
4. در يك ظرف مخصوص فر، سير، اسفناج، مغز كنگر فرنگي، سس آلفردو، پنير موتزارلا، پنير پارمسان و پنير خامه اي را با هم مخلوط كنيد.
5. مخلوط آماده شده را در فر، به مدت 30 دقيقه يا تا زماني كه پنيرها آب و طلايي رنگ شوند، قرار دهيد.
6. سس كنگر فرنگي و اسفناج را از فر خارج كنيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۵:۴۹:۰۱ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]

نمك 1 قاشق مرباخوري
پودر پاپريكا 1 قاشق مرباخوري
پودر فلفل سياه 1 قاشق مرباخوري
پودر فلفل قرمز 1 قاشق مرباخوري
پودر تخم گشنيز 1 قاشق مرباخوري
زرد چوبه 1 قاشق مرباخوري
پودر سير 1 قاشق مرباخوري
پودر خردل 1 قاشق مرباخوري
پودر دارچين 1 قاشق مرباخوري
پودر زيره سياه 1 قاشق مرباخوري
پودر زيره سبز 1 قاشق مرباخوري
پودر زنجيبل 1 قاشق مرباخوري
پودر هل 1 قاشق مرباخوري
پودر رازيانه 1 قاشق مرباخوري
جوز هندي رنده شده 1 قاشق مرباخوري
پودر ميخك 2/1 قاشق مرباخوري
پودر ليمو عماني 2 قاشق مرباخوري
سماق 2 قاشق مرباخوري.

اگه زيره سياه نداشتين به جاش زيره سبز بريزين. براي درست كردن پودر ليموعماني هم دريا جون گفتن ليمو را تكه كنين و هسته ليمو رو كاملا" در بيارين و بذارين خوب خشك بشه بعد توي آسياب خوب پودرش كنين.

منظور من از قاشق مرباخوري در اين دستور همون بزرگترين پيمانه در قاشقهاي اندازه گيري استاندارد هست و اگه ميخواين از اين ادويه بيشتر درست كنين ميتونين از پيمانه شيرخشك هم به عنوان واحد استفاده كنين.
اضافه اين ادويه رو در ظرف دردار و در يخچال نگه داري كنين تا عطر ادويه اتون كمتر بپره ولي يادتون باشه در هر حال اگه ادويه زياد بمونه عطرش كم ميشه.


اين ادويه رو د هم براي جوجه خوبه، هم براي زرشك پلو، هم براي ته چين و هم براي مرغ بريان كه توي فر درست ميشه مي تونيد استفاده كنيد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۵:۴۴:۲۴ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]

مواد لازم : قارچ 1 كيلو
نمك 5 قاشق غذاخوري
سركه نصف پيمانه
آب 5/1 ليتر
سبزيجات معطر، سير و فلفل سبز به ميزان لازم


طرز تهيه :
سبزي معطر شامل نعنا، گشنيز، مرزه، ترخون است. ابتدا قارچ ها، سبزيجات، سير و فلفل سبز را به خوبي بشوييد و در آبكش قرار دهيد تا آب آنها كاملا برود.
نمك و سركه را در آب حل كنيد و روي حرارت قرار دهيد تا بجوشد( براي پاستوريزه شدن ). درب قابلمه را بگذاريد و صبر كنيد تا سرد شود. سپس قارچ ها را در يك ظرف شيشه اي ريخته و بر روي آن سبزيجات معطر، سير و فلفل سبز را قرار دهيد. سپس آب و نمك و سركه ي سرد شده را روي سبزيجات بريزيد تا روي آنها را بپوشاند. درب ظرف را محكم بسته و در يك جاي خنك به مدت 20 روز نگهداري قرار دهد. بعد ازاين مدت مي توانيد از شور استفاده كنيد.

نكته:
رعايت پاستوريزه كردن همه اجزا بخصوص ظرف شيشه اي و درب آن، از ورود ميكروب ها به داخل شور بايد جلوگيري كرده و موجب سالم ماندن شورها مي شود. هميشه خراب شدن شورها مثل كپك زدن يا له شدگي، به خاطر رعايت نكردن بهداشت است.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۵:۳۹:۴۰ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]

مواد لازم :
ماكاروني يك بسته

فيله مرغ نيم كيلو
قارچ نيم كيلو
خامه يك بسته
پنير پارمسان 5 قاشق غدا خوري


فيله هاي مرغ را به قطعات كوچكتر تقسيم كرده و همراه با قارچ هاي خرد شده و مقداري نمك و فلفل و ادويه ( من از ادويه مخصوص پاستا هميشك استفاده كردم ) مي گذاريم بپزد هنگام پخت يك پيمانه از آب مرغ را بر ميداريم ( البته از گالينا بلانكا هم مي توانيد استفاده كنيد)
ماكاروني هم مي پزيم و (حدود 20 دقيقه چون ديگه احتياج به دم كردن نداره) پس از اينكه مكاروني را آبكش كرديد و مرغ ها پخت با هم مخلوط مي كنيم و هنگام سرو كردن با سس خامه مخلوط مي كنيم .

طرز تهيه سس خامه :
يك بسته خامه را با آب مرغ مخلوط كرده و روي حرارات مي گذاريم مقداري كه قل زد پنير پارمسان و كمي نمك را به آن اضافه مي كنيم و كمي هم مي زنيم تا پنير مخلوط شود نبايد غليظ شود چون هنگام سرو كردن يك مدار سفت مي شود ميتوانيد كمي جعفري هم در آن بريزيد

ابتدا كف ظرف را كمي سس برزيد و سپس ماكاروني را سس مخلوط كرده و در ظرف مي ريزيم و ميتوانيد روي آن را كمي پنيرو جعفري بريزيد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۵:۳۴:۴۷ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]
طرز پخت شيشليك شانديز

شيشليك نوعي كباب است كه از شش تكه گوشت، از راسته گوسفند تهيه مي شود كه روش پخت مخصوصي داشته و طعمي بسيار لذيذ دارد. شيشليك در شهرهاي ديگر به صورت گوشت هاي تكه شده است اما در مشهد به همراه دنده به سيخ كشيده شده و بر روي زغال آن را كباب مي كنند.

در بسياري نقاط ايران رستوران هايي با نام اين شهر وجود دارد كه به عرضه غذاي لذيذ شيشليك شانديز به همان سبك خاص آن مي پردازند. در شهر مشهد و به خصوص ييلاقات شانديز و طرقبه رستوران هاي متعددي وجود دارد كه غذاي اصلي سفارش دهندگان شيشليك است. بعضي از اين رستوران ها بسيار وسيع بوده و برخي شعباتي در شهرهاي ديگر نيز دارند.

مواد لازم جهت تهيه شيشليك:

گوشت دنده گوساله يا گوسفند ۱ كيلوگرم
ماست ۱ ليوان
زعفران دم شده ۲ قاشق غذاخوري
گوجه فرنگي ۱۰ عدد
آبليمو ۳ قاشق غذاخوري
روغن ۱۰ قاشق غذاخوري
فلفل به ميزان لازم



طرز تهيه شيشليك در خانه:
براي تهيه شيشليك بايد از گوشت دنده گوساله يا گوسفند استفاده كنيد، نكته مهم براي كباب خوب انتخاب گوشتي است كه تازه و ترد باشد؛ بهتر است گوشت را با آب پياز و مقداري فلفل مخلوط كنيد و ۲۴ ساعت پيش از آماده كردن كباب، بگذاريد بماند تا گوشت نرم شود.

گوشت را به اندازه هاي يكسان ببريد، داخل كاسه اي پياز رنده شده، ماست، زعفران دم شده، آبليمو روغن و مقداري فلفل بريزيد و مخلوط كنيد سپس گوشت را در اين مايه بخوابانيد و بگذاريد حداقل يك شب بماند.

پس از استراحت، گوشت ها را به سيخ بكشيد و بين هر دو قطعه يك تكه كوچك دنبه قرار دهيد، موقع كباب كردن بهتر است از ذغال استفاده كنيد اما در صورت عدم دسترسي ميتوانيد درون فر يا روي اجاق با حرارت متوسط شيشليك ها را اماده كنيد.

شيشليك ها را پس از آماده شدن با برنج زعفراني، كره، گوجه كبابي، فلفل سبز كبابي و برش هاي ليموي تازه سرو نمائيد همچنين بهترين و سالم ترين نوشيدني براي اين كباب دوغ ميباشد.

نحوه پخت شيشليك در فر:
پس از مدت زمان لازم دنده ها را از يخچال خارج كنيد سپس سس باربيكيو يا سس گوجه فرنگي را روي دنده ها بريزيد ( در صورت تمايل ) و خوب مخلوط كنيد تا دنده ها خوب به سس آغشته شوند ، سيني فر را چرب كنيد و دنده ها را داخل سيني قرار دهيد و داخل فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتيگراد به مدت ۴۰ – ۵۰ دقيقه قرار دهيد تا خوب برشته و طلايي شوند ( دماي فرها متفاوت است و شايد زمان بيشتري براي كباب شدن لازم باشد ).

نحوه پخت شيشليك در باربيكيو و منقل :
دنده ها را يكي يكي به سيخ مي زنيد (سيخش مثل كباب هست ولي سرش تيزه! و بلند تر هم هست) بعد هم باربيكيو را روشن كنيد و كباب را بگذاريد روي شعله ملايم بپزد و اگر از زغال استفاده كنيد بهتر هم مي شود.

طرز تهيه شيشليك شانديز
طرز تهيه شيشليك شانديز در خانه


نكاتي براي پخت شيشليك :
انواع كباب بايد در عين پختن زياد خشك نشود، اگر فرصت كافي براي آماده سازي كباب ها نداريد مي توانيد بجاي ۲۴ ساعت مدت ۱ ساعت درون ظرفي كه مقداري كيوي له شده ريخته ايد قرار دهيد (كيوي به دليل اسيدي كه دارد گوشت را نرم مي كند) البته دقت كنيد كه گوشت زياد نماند چون گوشت له مي شود و بافت خود را از دست خواهد داد و همچنين باعث فساد سريع گوشت مي شود.

توجه كنيد كه دنده ها را قبل از سيخ كشيدن نجوشانيد! چون خيلي سفت مي شود! همان روي آش سريعتر نرم مي شود و داخل آن هم مي پزد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۵:۳۰:۳۱ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]

مواد لازم :

مرغ : نصف

رب انار : سه چهار قاشق

شكر : ( در صورتي كه بخواهيم مزه اش شيرين شود.)

گردوي آسياب شده : حدود دويست گرم

طرز تهيه :

اگه فسنجون ترش دوست داريد، از رب انار ترش، و اگه فسنجون شيرين دوست داريد، از رب انار شيرين استفاده كنيد. ( رب انار ترش، معمولاً از انارهاي شمال تهيه مي شه.)

ابتدا گردو رو مي ذاريم با يكي دو ليوان آب بپزه. جوش كه اومد، حرارت رو ملايم تر مي كنيم تا آروم آروم بپزه و روغن بندازه. توي يه ظرف ديگه ، پيازداغ درست مي كنيم و زردچوبه مي زنيم و مرغ رو تفت مي ديم. مرغ رو هم مي ذاريم بپزه. البته زمان پخت مرغ، كمتر از گردو است. يكي دو ساعت كه از پخت گردو گذشت، رب انار رو بهش اضافه مي كنيم تا جا بيفته. بعد شكر رو اضافه مي كنيم.

نكته : در صورتي كه بخواهيم فسنجون شيرين بشه، ميزان شكر رو بيشتر مي ريزيم. حتي اگه هم بخواهيم ترش بشه، بايد يكي دو قاشق شكر بريزيم. چون شكر به فسنجون طعم مي ده.

بعضي ها در اين مرحله مرغ و گردو رو با هم يكي مي كنند تا مزه هاشون به خورد هم بره. عده اي هم در هنگام كشيدن غذا، مرغ رو به بشقاب هاي خورش اضافه مي كنند. اين كار يك حسن هم دارد و آن اينكه در صورت اضافه آمدن مرغ، مي توان از آن براي غذاي ديگري استفاده نمود.

فسنجون با گوشت قلقلي:

پختن گردو و رب انار به همان صورت است. فقط براي تهيه گوشت قلقلي، گوشت چرخ كرده را با پياز و نمك و قدري زردچوبه مخلوط كرده و خوب چنگ مي زنيم. سپس تكه اي از آن را برداشته و كف دست، به صورت قلقلي در مي آوريم. قلقلي ها را در روغن داغ سرخ كرده و كنار مي گذاريم. نيم ساعت مانده به خوردن، قلقلي ها را به گردو و رب انار مي افزاييم.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۵:۲۶:۰۳ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]
به نام خدا

خورشت سيب و آلو براي حداقل 4تا 6 نفر

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

گوشت گوسفند يا گوساله يا بوقلمون و ... : 800 گرم

پياز دو عدد

زعفران يك قاشق سوپخوري

سيب 3 يا 4 عدد بزرگ

آلو خورشتي 20تا 30 عدد

لپه در صورت دلخواه : 100 گرم

رب در صورت دلخواه : يك قاشق سوپخوري

نمك و فلفل و زردچوبه و دارچين


طرز تهيه :

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

اول گوشت را آبش رو گرفته و با كمي روغن تفت دهيد پياز را اضافه و با گوشت تفت دهيد تا پياز سبك شود . در صورت استفاده از لپه . لپه را شسته و به گوشت و پياز اضافه كرده تا كمي لپه تفت بخورد . كمي زردچوبه اضافه و با بقيه مواد كمي تفت دهيد و روي گوشت را آب ولرم ريخته بذاريد به جوش بياد بعد زير شعله را كم كرده تا كم كم گوشت و لپه پخته شود .

در اواسط پخت آلوها را با كمي آب ولرم خيس كنيد . سيب را نگيني يا به صورت قاچ خورد كنيد ميتونيد بدون پوست يا با پوست سيب را خورد كنيد بلافاصله بعد از خورد شدن سيب را با كمي روغن سرخ كنيد .

بعد از سرخ شدن سيبها آلو را كه خيس خورده سرخ كنيد وقتي رنگش طلايي شد از روي شعله برداريد . در صورت استفاده از رب ميتونيد بعد از سرخ شدن آلو رب را در تابه كمي سرخ كنيد .

آب الو را كه خيس داده بودين را به خورشت اضافه و سيب و زعفران و رب و نمك را به خورشت اضافه كنيد .

در انتهاي پخت حدودا 20 دقيقه قبل از سرو آلو را اضافه و در وصورت دلخواه آبليمو يا شكر و دارچين را اضافه كنيد .

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۵:۲۰:۰۹ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]

به نام خدا

خورش چغاله بادام

مواد لازم:

گوشت: ۳۰۰ گرم

چغاله بادام: ۳۰۰ گرم

جعفري: ۴۰۰ گرم

نعنا: ۱۰۰ گرم

پياز: يك دونه بزرگ و رنده شده

ليمو عماني: ۴ ۵ تا (اگه فقط از وسطش استفاده كنيد بهتره.)

نمك و رب


روش تهيه:


اول گوشت و پياز رو با روغن تفت ميديم. درش رو ميگذاريم تا يكم آب بندازه.

بعد از حدود ۱۰ دقيقه، درش رو برميداريم و روي حرارت كم ميگذاريم تا آبش تبخير بشه. حالا چغاله بادام رو اضافه ميكنيم و يكم تفت ميديم و بعدش حدود ۴ ليوان آب اضافه ميكنيم و شعله رو زياد ميكنيم تا آب جوش بياد. بعد هم شعله رو خيلي كم ميكنيم تا به مدت ۲ ساعت بجوشه.

حالا سبزي رو يكم توي روغن تفت ميديم (من جعفري فريز شده داشتم با نعنا خشك. يه بسته جعفري با ۳ تا قاشق غذاخوري نعنا استفاده كردم و با هم ديگه يكم تفت دادم.) تا وقتي كه روغن يكم سبز بشه و از روي شعله برميداريم.

وقتي كه گوشت و چغاله ۲ ساعت پخت، سبزي ها رو اضافه ميكنيم و در ظرف رو ميذاريم و اجازه ميديم كه ۱ ساعت ديگه هم بپزه.

بعد از اينكه گوشت پخت، يكم ليمو عماني پودر شده اضافه ميكنيم. نمك هم ميزنيم. حدود ۱ قاشق غذاخوري رب هم اضافه ميكنيم و اجازه ميديم كه يه ربع ديگه هم روي حرارت بمونه تا خورش، طعم بگيره.

و بعد هم به همراه برنج زعفراني سرو ميكنيم.

نكته ۱: از چغاله بادام ريز استفاده كنيد. اگه چغاله هاتون درشت بود، اونها رو از وسط نصف كنيد

نكته ۲: ميتونيد به جاي پودر ليمو عماني از آبغوره يا آبليمو استفاده كنيد كه ترجيحا همون ليمو عماني بهتره.

نكته ۳: ميتونيد اصلا رب استفاده نكنيد.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۵:۱۵:۴۶ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]

به نام خدا

آبگوشت با آب انار

مواد لازم :
گوشت سردست :: نيم كيلو
پياز متوسط :: دو عدد
نخود و لوبيا سفيد :: يك فنجان
فلفل سبز ريز :: چند عدد
سيب زميني استانبولي :: 250 گرم
آب انار :: 1 ليوان
رب گوجه فرنگي :: يك قاشق سوپخوري
نمك و فلفل وزردچوبه :: به ميزان كافي


طرز تهيه:
گوشت را پس از پاك كردن و شستن، چند تكه كرده و با پياز خرد شده و روغن كمي تفت دهيد. نخود و لوبيا را از قبل خيس كنيد. بعد از خيس خوردن، آنها را با زردچوبه و 2 ليوان آب داغ روي شعله ملايم بپزيد. رب گوجه فرنگي را كمي تفت دهيد. سپس آب انار، سيب زميني، نمك و فلفل را اضافه كنيد. پس از آماده شدن غذا، آن را سرو نماييد.


نكات تغذيه اي:
در تهيه اين آبگوشت از آب انار استفاده شده است. انار داراي خواص بسياري است و حتي در احاديث هم بر خوردن آن تأكيد شده است. از جمله خواص آن مي توان موارد زير را نام برد:
1- انار خون را تصفيه كرده و تقويت كننده قلب است.
2- انار اشتها آور است وبهتر است قبل از غذا مصرف شود.
3- انار در رفع اوره و كلسترول ، دفع سموم و تعادل مايعات بدن به خصوص خون نقش مهمي را ايفا مي كند.
4- مصرف انار شيرين، ايجاد شادي نموده و رنگ رخسار را باز مي كند.
5- مصرف انار شيرين تقويت كننده كبد مي باشد و در معالجه يرقان( زردي) مفيد است.
6- انار ترش و شيرين( ملس) باعث كاهش فشار خون مي شود.
7- مصرف انار در معالجه راشي تيسم، كم خوني و ضعف اعصاب مؤثر است و به بدن نيرو مي بخشد. ازاين رو امام صادق(ع) مي فرمايد : به كودكان خود انار بخورانيد زيرا آنها را زودتر به حد جواني مي رساند.


تذكرات:
1- انار براي اشخاصي كه دچار يبوست هستند، مضر است.
2- انار ميوه اي سرد است، بنابراين اشخاصي كه سرد مزاج هستند پس از خوردن آن، مقداري آب جوش با نبات بخورند.
3- انار براي كسانيكه دچار نفخ معده هستند، ضرر دارد. زياده روي در مصرف انار ترش ايجاد زخم معده مي كند.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۵:۱۱:۴۶ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]


مواد لازم:
برنج= 4 پيمانه
فلفل دلمه اي= 2 عدد
گوجه فرنگي فيله شده= 4 عدد
پياز سرخ شده= 6 قاشق غذاخوري
فيله ي مرغ= 500 گرم
هل درسته=1 قاشق مرباخوري
زيره سياه نيمه كوب=1 قاشق مرباخوري
پودر كاري= 1 قاشق مرباخوري
دارچين=1 قاشق مرباخوري
زردچوبه=1 قاشق چايخوري
فلفل سياه درسته=1 قاشق غذاخوري
زعفران آب كرده=3 قاشق مرباخوري
برگ بو= 2 عدد
كره و روغن براي سرخ كردن= به مقدار لازم
طرز تهيه:
برنج را آبكش كرده و كنار مي گذاريم.
فيله هاي مرغ را با نمك و فلفل مزه دار كرده و بعد در كره تفت مي دهيم (فيله ها را ابتدا با بيفتك كوب مي كوبيم و بعد مزه دار مي كنيم).
پياز سرخ شده را با فيله ي گوجه فرنگي روي حرارت متوسط گذاشته تفت مي دهيم. بعد از 3 دقيقه زيره ي سياه، دارچين، زردچوبه، برگ بو، پودر كاري و فلفل سياه درسته را به همراه فلفل دلمه اي اضافه كرده و خوب با هم مخلوط مي كنيم تا مواد غلظت بگيرند.
در آخر هم زعفران را اضافه مي كنيم. نيمي از اين مواد را لابلاي برنج آبكش ريخته و دم مي كنيم. بعد از آماده شدن برنج آن را در ظرف كشيده و بقيه مواد را روي آن مي ريزيم. ( زمان كشيدن برنج، برگ بو را درمي آوريم)


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۵:۰۷:۱۸ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ]
.: Weblog Themes By bornablog :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 28
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب