,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,پ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, , - ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

khabarnamema
khabarnamema
پيتزا قيفي





مواد لازم:

 

  • سس گوجه فرنگي: يك دوم پيمانه
  • سوشي گياهي: دو عدد
  • كالباس گياهي: 4 ورق
  • قارچ قهوه‌اي ورقه شده: يك پيمانه
  • فلفل دلمه‌اي نگيني خرد شده: يك دوم پيمانه
  • پياز نگيني خرد شده: يك دوم پيمانه
  • سير رنده شده: دو حبه
  • پنيرپيتزا رنده شده: 5-4 قاشق غذاخوري
  • روغن زيتون: دو قاشق غذاخوري
  • نمك، فلفل، ادويه و آويشن: به ميزان دلخواه

 


روش تهيه قيف:

خمير را به قطر نيم سانتي‌متر پهن مي‌كنيم و ازآن نوارهاي به عرض 2 سانتي متر و طول 8 تا 10 سانتي‌متر برش مي‌زنيم. اين نوارها را دور قالب قيف مي‌پيچانيم و روي خمير پيچيده شده را با مخلوط كمي روغن و زعفران رومال مي‌كنيم. قيف‌ها را در سيني فر چيده و آنها را در فر با دماي 180 درجه سانتي‌گراد تا مدت زماني كه روي قيف‌ها طلايي شود، قرار مي‌دهيم. قيف‌ها را بعد از خنك شدن به آرامي از قالب خارج مي‌كنيم.

روش تهيه مواد دروني قيف:

1. پياز را با روغن زيتون كمي تفت مي‌دهيم تا يكدست شود. سير، فلفل دلمه، قارچ، سوسيس و كالباس را كه نگيني خرد كرده‌ايم، به پياز افزوده و كمي تفت مي‌دهيم.

2. نمك، ادويه، فلفل وآويشن مورد نياز را به مواد اضافه كرده و در نهايت سس گوجه‌فرنگي را نيز افزوده و بعد از هم زدن اجازه مي‌دهيم خنك شود. 3 تا 4 قاشق غذاخوري پنير پيتزاي رنده شده را به مخلوط افزوده و با اين مواد قيف‌ها را تا 2 سانتي‌متري لبه پر مي‌كنيم و روي آنها كمي پنير پيتزا ريخته و با زيتون و گوجه گيلاسي تزئين مي‌كنيم.

3. قيف‌هاي پر شده را در فر با دماي 180 درجه سانتي‌گراد قرار مي‌دهيم تا روي پيتزاها طلايي شود. اين نوع پيتزا درحالي كه خيلي مورد توجه است، به دليل استفاده از سوسيس و كالباس گياهي و ميزان كم‌مصرفي پنير پيتزا بسيار سالم است.

نكته: سوسيس و كالباس گياهي را مي‌توانيد از فروشگاه‌هاي محصولات گياهي تهيه كنيد.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۵:۰۲:۴۱ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]

 


مواد لازم:


  • برنج قهوه اي 1 ليوان
  • سير 2 حبه
  • پياز 1 عدد
  • فلفل دلمه اي 1 عدد
  • خيار 1 عدد
  • زيره سياه 2 قاشق چايخوري
  • پونه كوهي 1 قاشق چايخوري
  • لوبيا پخته 1 ليوان
  • ذرت پخته 1 ليوان
  • سس سويا 2 قاشق غذاخوري
  • رب گوجه فرنگي 2 قاشق غذاخوري



طرز تهيه :

1. برنج را داخل قابلمه بريزيد و 2 ليوان آب اضافه كنيد ، قابلمه را روي حرارت متوسط قرار دهيد و اجازه دهيد برنج بپزد ( ميتوانيد از برنج سفيد هم استفاده كنيد ، نوع پخت برنج بسته به نوع برنج متفاوت است ).

2. داخل ماهيتابه مقداري روغن بريزيد و روي حرارت قرار دهيد ، پياز و سير را خرد كنيد و در روغن تفت دهيد تا نرم شود سپس فلفل دلمه اي خرد شده ، لوبياي پخته ، ذرت پخته ، سس سويا ، زيره سبز ، پونه كوهي ، رب گوجه فرنگي و مقداري فلفل اضافه كنيد.

3. با حرارت متوسط 5 دقيقه مواد را هم بزنيد و تفت دهيد سپس برنج پخته را اضافه كنيد و 10 دقيقه ديگر مواد را تفت دهيد و از روي حرارت برداريد.

4. مواد را داخل نان پيتا يا نان لواش بريزيد و روي آن تكه اي خيار قرار دهيد و سرو كنيد ؛ ميتوانيد در كنار اين ساندويچ از از زيتون ، سالاد شيرازي و … استفاده كنيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۴:۵۸:۰۲ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]

به نام خدا

پيتزا بادمجان

مواد لازم:

تخم مرغ=2 عدد
آرد=125 گرم
نمك +فلفل+ آويشن=به مقدار لازم
بادمجان دلمه اي بزرگ ورقه شده به قطر 1.5 سانت=يك عدد
روغن مايع=به مقدار لازم
سس گوجه=به مقدار لازم
پنير پيتزا رنده شده ( ترجيجاماتزورلا)=170 گرم

قطعات سينه مرغ پخته يا گوشت چرخ كرده كه با پيازچه سرخ شده يا قارچ خام =به مقدار دلخواه
طرز تهيه:

1-فر را در درجه 175 سانتي گراد تنظيم مي كنيم تا گرم شود.
2-تخم مرغ را در يك ظرف مي شكنيم و كمي ميزنيم . آرد -نمك -فلفل و آويشن را در ظرف بزرگي مخلوط مي كنيم. ورقه هاي بادنجان را ابتدا در تخم مرغ و سپس درمخلوط آرد مي زنيم .
3- ورقه ها ي بادنجان را در روغن با حرارت ملايم سرخ مي كنيم .و سپس روغن آن را باحوله كاغذي ميگيريم و روي سيني فر قرار ميدهيم. ورقه ها را به سس گوجه آغشته كرده و روي آن مواد گوشتي و بعد پنير را ميريزيم.
4- سيني را در فر قرار مي دهيم تا پنير آب شود.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۴:۵۳:۰۷ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]

به نام خدا

ساندويچ پفي ژامبون

مواد لازم
خمير ميل فوي : 500 گرم
تخم مرغ : يك عدد
پنير گودا يا تست چيز : پنج ورق
ژامبون گوشت : پنج ورق
زرده تخم مرغ : يك عدد

طرز تهيه
فر رابا حرارت 200 درجه سانتي گراد روشن مي كنيم . روي سطح آرد پاشي شده خمير رابا وردنه به قطر نيم ساني متر به ابعاد 60×30بار مي كنيم . از خمير 8مربع 15 ساني متري جدا مي كنيم. در كاسه اي تخم مرغ را با چنگال زده با برس روي سطح خمير مي ماليم . دقت مي كنيم كه برس به خمير ماليده نشودو فقط سطح روي خمير به تخم مرغ آغشته شود . حالا يك تكه ژامبون و يك تكه پنير را روي خمير قرار مي دهيم يك زاويه مربع را روي زاويه مقابل قرار داده تا ساندويچ به صورت مثلث در آيد . گوشه هاي خمير را با كمي فشار پرس مي نماييم تالبه خمير به هم بچسبد ] ساندويچ ها رابا فاصله در سيني فر مي چينيم . روي آن هارا با برس زرده تخم مرغ ماليده و سيني را داخل فر به مدت 25 تا 30 دقيقه قرار مي دهيم تا روي آن ها طلايي شوند.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۴:۴۸:۱۲ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]

به نام خد
ساندويچ استيك
اگر بخواهيد سير را به صورت پودر مصرف كنيد بايد از مقدار بيشتري نسبت به سير تازه استفاده كنيد تا همان فايده را داشته باشد بنابراين سير تازه انتخاب سالمتري است.

مواد لازم :
گوشت گوساله استيكي: 100گرم
نان ساندويچي: يك عدد
خيار حلقه شده: يك عدد
هويج خلال: به مقدار لازم
نمك، فلفل: به مقدار لازم
پودر سير : 1/3 قاشق چايخوري

طرزتهيه

ابتدا گوشت استيك را در آب جوش انداخته و 30دقيقه زمان ميدهيم تا پخته شود بعد گوشت را از آب جوش بيرون آورده و در ماهيتابه يا دستگاه گريل كبابي كنيد تا مغز پخت شود و پس از نرم شد ن كمي نمك، فلفل و پودرسير به آن بزنيد تا مزهدار شود. دقت داشته باشيد هنگامي كه گوشت كاملا سرد شد آن را به قطعات كوچكي تقسيم ميكنيم.
نان را برش بزنيد و خمير اضافي داخلشان را خارج كنيد، گوشتهاي استيكي آماده شده را به همراه خيارها وسط نان قرار دهيد و ساندويچ را قبل از سردشدن به همراه انواع چيپسهاي مورد نظرتان ميل كنيد، ميتوانيد چيپس را در صورت تمايل داخل ساندويچ بريزيد و يا از پنير پيتزا نيز در آن استفاده كنيد . براي تزئين ميتوانيد از خلال هويج نيز استفاده كنيد.
فوت آشپزي:
اگر ميخواهيد گوشت به صورت منظم حلقه شود بايد بگذاريد تا گوشت استيك خنك شود.
ساندويچ استيك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۴:۴۳:۵۲ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]

آماده سازي: 3 ساعت

مدت انتظار: 3 ساعت

مجموعاً: 6 ساعت


مواد لازم :

پيازچه خرد شده 1/2 فنجان
آويشن 1 قاشق چاي خوري
ران بوقلمون 1 كيلو و 800 گرم (4 ران كوچك)
سير خرد يا له شده 2 حبه
عصاره مرغ 2 عدد
برگ بو 1 عدد
كنگر 1 عدد
آبليمو 1 قاشق غذاخوري
نمك 1 قاشق چاي خوري
فلفل سياه 1/4 قاشق چاي خوري
آب 6 فنجان
جعفري خرد شده 1/2 فنجان
مريم گلي 1 قاشق چاي خوري




طرز تهيه :

بوقلمون، آب، عصاره مرغ، برگ بو و نمك رو به 6 ليتر آب اضافه ميكنيم و در ظرفمون رو ميذاريم و حدودا 2 ساعت يا بقدري كه گوشت بوقلمون كاملا نرم شده و براحتي از استخون جدا بشه، صبر ميكنيم. بعد بوقلمون رو از ظرف بيرون مياريم و اجازه ميديم خنك بشه در عين حال آبليمو رو به ظرفمون اضافه ميكنيم در ظرف رو كنار ميذاريم تا مايعمون به جوش بياد و به اندازه 3 فنجون بشه.


وقتي گوشت بوقلمون خنك شد، استخون رو جدا ميكنيم و گوشت رو به تكه هاي كوچيك خرد ميكنيم. بعد با آويشن، مريم گلي، سير، پيازچه، جعفري، فلفل سبز و فلفل سياه مخلوطش ميكنيم.


مواد مخلوط شده رو داخل قالب پخت نان يا هر قالب دلخواه ديگه ميريزيم و 3 فنجون مايعمون رو به مواد اضافه ميكنيم و روش رو ميپوشونيم و ميذاريم حداقل 6 ساعت تو يخچال بمونه.


بعد از 6 ساعت ظرفمون رو از يخچال بيرون مياريم با چاقو كناره هاي مواد رو آروم از قالب جدا ميكنيم. قالب رو 5 ثانيه توي آب گرم فرو ميبريم و بعد توي ظرف مورد نظرمون براي سرو كردن برميگردونيم و به اندازه دلخواه برش ميزنيم.


نكته:

ميتونيم همينطور ساده سرو كنيم يا با نان ساندويچ و كاهو و چاشني هاي مورد علاقه مون بعنوان ساندويچ سرو كنيم.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۴:۳۹:۳۳ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]
● مواد لازم براي دو نفر
▪ دو عدد نان تست
▪ دو عدد كالباس ورقه اي
▪ يك عدد گوجه فرنگي بزرگ
▪ يك عدد آووكادو متوسط
▪ فلفل و نمك به ميزان دلخواه
● طرز تهيه
نان تست را در ظرف مناسبي قرار دهيد. گوجه فرنگي را با يك چاقوي تيز به خوبي خرد كنيد به گونه اي كه آب نيندازد. سپس آووكادو را پوست گرفته و خرد كنيد. آووكادو و گوجه فرنگي را در ظرف مناسبي با نوك چنگال كاملاً با هم مخلوط كنيد و با قاشق روي نان هاي تست بريزيد و به ميزان دلخواه به آن نمك و فلفل بپاشيد.ورقه هاي كالباس را روي آن قرار داده و آن را ميل كنيد.

به همين سادگي ;)
نوش جان!

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۴:۳۵:۱۴ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]



گوشت گوساله با سس بالزاميك

مواد لازم براي دو نفر:
نصف پيمانه سركه بالزاميك
۱/۳ پيمانه گوجه فرنگي خرد شده
دو قاشق چايخوري روغن زيتون
دو تكه استيكي از سردست گوساله (هر كدام ۲۲۵ گرم)

• طرز تهيه:
۱. در يك قابلمه كوچك، سركه را بريزيد تا جوش بيايد. حرارت را كم كنيد و به حالت نيم‌جوش ۵ دقيقه بگذاريد بماند تا ميزان آن به ¼ پيمانه كاهش بيابد. گوجه فرنگي ها را داخل سركه داغ بريزيد.
۲. در اين فاصله، چربي هاي استيك را بگيريد و روي دو طرف آن نمك و فلفل بپاشيد و در روغن داغ روي حرارت ملايم ۷ تا ۹ دقيقه سرخ كنيد تا پخته شود و آبدار بماند. اگر برشته تر دوست داريد، بيشتر آن را سرخ كنيد.
۳. براي سرو، استيك را داخل بشقاب قرار دهيد و سس بالزاميك كه درست كرده ايد را روي آن بريزيد. در آخر آويشن بپاشيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۴:۳۱:۰۲ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]


روغن مايع مخصوص سرخ‌كردن در برابر گرما مقاوم است ولي نمي‌ شود از اين نوع روغن چند بار براي سرخ‌كردن زياد مصرف كرد. از روغن مخصوص سرخ‌كردن مي‌شود 3-2 دفعه ، آن هم نه با فاصله زماني زيادتر، بلكه تقريبا بمدت يك روز مصرف كرد و بعد از آن بايد روغن حرارت ديده را در آشغال ريخت». اينها قسمتي از هشدارهاي دكتر تغذيه و درباره روغن‌هاست. در ادامه گفت‌وگو، بيشتر با بايد و نبايدهاي استفاده از انواع روغن‌هاي خوراكي آشنا مي‌شويم.

در حال حاضر 3 نوع روغن سرخ‌كردني، مخصوص پخت‌و‌پز و مخصوص سالاد (زيتون، كنجد يا هسته انگور) در خانه‌هاي ما ايراني‌ها پيدا مي‌شود. كاربرد هريك از اين روغن‌ها چيست و آيا مي‌توان آنها را به‌جاي يكديگر استفاده كرد؟

هر نوع روغني كاربرد خاص خود را دارد. مثلا از روغن مخصوص سرخ كردن فقط بايد براي سرخ كردن استفاده شود يا روغن‌هاي سالاد را فقط براي طعم دادن به سالاد به كار برد. البته توصيه اصلي ما از نظر تغذيه‌اي اين است كه از سرخ‌كردن مواد غذايي خودداري كنيد زيرا سرخ كردن به‌خصوص با مدت طولاني و حرارت بالا، ارزش تغذيه‌اي خوراكي‌ها را از بين مي‌برد. مثلا سرخ كردن زياد سبزي، تقريبا باعث از دست رفتن ويتامين‌هاي موجود در آن مي‌شود. از اين رو، اگر تمايل به سرخ كردن مواد غذايي و سبزي‌ها داريد، بهتر است آنها را در زمان كوتاه و با حرارت ملايم، فقط كمي تفت بدهيد. استفاده از كمترين ميزان روغن، آن هم از نوع سرخ‌كردني براي اين تفت‌دادن‌هاي سبك ضروري است.

روغن‌هاي مايع معمولي براي پخت و پز كاربرد دارند و بايد براي پخت برنج و خورش از انواع روغن‌هاي مايع استفاده كرد. به‌طور كلي، تمام روغن‌هاي خوراكي مايع براي پخت غذا مناسب هستند و به ترتيب، استفاده از روغن‌هاي زيتون، كنجد، كانولا، ذرت، آفتابگردان و سويا براي طبخ غذا توصيه مي‌شود. حواستان باشد كه روغن‌هاي مايع معمولي در مقابل حرارت مقاوم نيستند و به‌همين دليل براي سرخ‌كردن با مدت طولاني و در درجه حرارت بالا، نبايد استفاده شوند چون هنگام سرخ كردن با حرارت بالايي كه مي بينند، مي سوزند و تركيب‌هاي سرطان‌زايي در آنها ايجاد مي‌شود.

آيا براي پخت كيك و شيريني يا طبخ برنج و خورش كه حرارت بالايي مي‌بينند، بايد از روغن سرخ‌كردني استفاده كنيم يا مي‌توان آنها را با روغن‌هاي سالم‌تري مانند زيتون بدون بو يا كنجد هم تهيه كرد؟

براي پخت برنج و خورش بايد از روغن مايع معمولي استفاده شود. البته روغن زيتون هم براي طبخ برنج مناسب است. در قنادي‌ها براي تهيه كيك و شيريني از روغن جامد يا نيمه‌جامد استفاده مي‌شود چون باعث ايجاد عطر، طعم، كيفيت بهتر، تردي محصولات تنوري، هوادهي در فراورده‌هاي خميري، ورآمدن آنها و مطلوبيت بافت مي‌شود. استفاده از روغن‌هاي ديگر مي‌تواند تاحدي افت كيفيت ظاهري و خوراكي محصولات قنادي را به دنبال داشته باشد و نمي‌توان توصيه اكيدي در اين مورد داشت.

به همين دليل نبايد در مصرف كيك و شيريني زياده‌روي كنيد چون روغن‌هاي قنادي مقادير بالايي اسيد‌هاي چرب اشباع دارند كه مي‌توانند خطر گرفتگي عروق و ابتلا به بيماري‌هاي قلبي -عروقي را افزايش دهند. البته در صورتي كه روغن مايع در دستور پخت كيك يا شيريني بود، بهتر است از روغن سرخ‌كردني استفاده شود.

كدام خوراكي با كدام روغن

آيا تمام موادغذايي سرخ‌كردني مانند انواع كوكو و كتلت يا سيب‌زميني سرخ‌شده و بادمجان، بايد با روغن‌هاي سرخ‌كردني آماده شوند يا مي‌توان اين خوراكي‌ها را با روغن‌هاي سالم‌تري مانند كانولا،‌ هسته انگور و زيتون هم سرخ كرد؟

براي سرخ كردن انواع مواد غذايي بايد از روغن مخصوص سرخ‌كردن استفاده شود. از روغن زيتون مي‌توان براي سرخ كردن سطحي (مثل نيمرو كردن يا تهيه املت) يا تفت دادن مختصر با درجه حرارت ملايم و فقط يكبار استفاده كرد. روغن كانولا هم داراي خواص تغذيه‌اي بالايي است ولي خواص كيفي آن مانند مقاومت در برابر حرارت و نور، پايين است و براي سرخ كردن‌هاي عميق چندان مناسب نيست. روغن هسته انگور هم به‌دليل پايين بودن مقاومت در برابر اكسيداسيون و نقطه دود پايين، براي سرخ كردن مناسب نيست. از روغن هسته انگور هم بايد فقط براي طعم‌دادن به غذاهاي سرد و سالاد استفاده شود.

آيا ميزان ترانس روغن‌هايي كه روي برچسب آنها صفر درج شده است، واقعا صفر است يا ترانس زير 2 درصد را در ايران صفر مي‌نويسند؟

نه، پايش و نظارت بر برچسب‌گذاري روغن را سازمان ملي استاندارد و سازمان غذا و دارو مرتب انجام مي‌دهد و درج ترانس صفر براي روغن‌هاي داراي ترانس زير 2 درصد، خلاف قانون برچسب‌گذاري است و حتما در صورت مشاهده با متخلفان برخورد قانوني مي‌شود بنابراين اگر روي بسته‌بندي روغني با برند معتبر ميزان اسيد چرب ترانس صفر درج شده باشد، يعني آنكه اين روغن اسيد چرب ترانس ندارد.

توصيه آخر؟
طي فرايند سرخ‌كردن، ريزمغذي‌ها كه شامل ويتامين‌ها و املاح معدني مي‌شوند، تغييرات منفي مختلفي خواهند داشت. ويتامين D در اثر اكسيد شدن روغن تخريب مي‌شود، ويتامين‌هاي B و C در اثر حرارت بالا و مدت زمان طولاني طبخ آسيب مي‌بينند و ويتامين A و رنگدانه‌هاي آنتي‌اكسيداني به‌سادگي تجزيه خواهند شد كه اين مشكل با تغيير رنگ روغن يا ماده غذايي قابل تشخيص است. از طرف ديگر، املاح معدني مثل آهن از ماده غذايي خارج و با كاهش مقاومت روغن، باعث اكسيدشدن آن مي‌شوند.

سديم و پتاسيم ماده غذايي هم با اسيدهاي چرب آزاد موجود در روغن واكنش مي‌دهند و علاوه بر ايجاد تركيب‌هاي صابوني، افزايش كف، ايجاد حباب و تسريع اكسيداسيون را به دنبال دارند. در حرارت‌هاي بالا، سلنيوم مواد غذايي هم تخريب مي‌شود و احتمال خروج جيوه به داخل روغن به خصوص در هنگام طبخ آبزيان افزايش مي‌يابد.

اگر مرغ، ماهي يا گوشت به مدت طولاني سوخاري شوند، پروتئين‌هاي سطح آنها به‌سرعت غيرقابل جذب خواهند شد. اسيدهاي آمينه ضروري آنها مانند ليزين و تريپتوفان كه عامل ترشح سروتونين (هورمون شادي) هستند هم تخريب و اسيدهاي چربشان غيرقابل هضم مي‌شوند. در سيب‌زميني سرخ‌شده هم كربوهيدرات‌هاي نشاسته‌اي در اثر حرارت‌ بالا، هيدروليز و حاوي تركيبات سرطان‌زاي آكريلاميد مي‌شوند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۴:۱۹:۲۶ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]

1. قبل از شروع آشپزي، كل دستور پخت غذا را نمي خوانيد.
حتي بهترين دستورها هم ممكن است همه اطلاعات را اول دستور ننوشته باشند. آشپز عاقل اول كل دستور را مي خواند و همه مواد لازم را آماده مي كند و بعد شعله اجاق را روشن مي كند.

2. مي جوشانيد در حاليكه بايد نيمجوش كنيد.

اين يكي از رايج ترين اشتباهات در آشپزي است. مثلاً وقتي قرار است كه گوشت را چند ساعت روي شعله كم نيمجوش كنيد، در عرض يك ساعت مي گذاريد روي شعله بالا بجوشد و بپزد. بدين ترتيب گوشت سفت و خشك مي شود.

3. در اندازه گيري و پيمانه ها چشمي عمل مي كنيد.

در نتيجه كيك شما خشك و سفت مي شود يا غذاي شما مزه خوبي ندارد. يادتان باشد كه پيمانه ها را درست انتخاب كنيد. به خصوص در كيك پزي، اندازه ها اهميت زيادي دارند.

4. ماهيتابه را پر مي كنيد.

غذا وقتي مي پزد، رطوبت پخش مي كند، پس بايد براي خارج شدن بخار جا بگذاريد. وقتي ماهيتابه را پر مي كنيد و عجله داريد، همه جاي مواد خوب نمي پزد و نتيجه خوبي نمي گيريد.

5. زود به زود غذا را بر مي گردانيد.

وقتي اين كار را مي كنيد، غذا خشك مي شود، تكه تكه مي شود يا پوشش آن كنده مي شود. به خصوص براي غذاهاي سوخاري نبايد اين كار را كرد.

6. قبل از اضافه كردن غذا، ماهيتابه را به اندازه كافي داغ نمي كنيد.

آشپزهاي تازه وارد قبل از اضافه كردن روغن و ريختن پياز براي سرخ كردن، آن را خوب داغ نمي كنند. براي تفت دادن سبزيجات بايد ماهيتابه داغ باشد.

7. بعد از پختن گوشت بايد بگذاريد استراحت كند.

وقتي گوشت را كبابي، گريل يا تفت مي دهيد، بايد بگذاريد تا مدتي بعد از برداشتن از روي حرارت، در دماي اتاق بماند. اين زمان سرد شدن باعث مي شود كه آب گوشت به مغز و جاهاي ديگر آن بطور يكنواخت پخش شود.

8. از دماسنج گوشت استفاده نمي كنيد.

در نتيجه گوشت را زيادي مي پزيد يا اصلاً مغز گوشت شما نپخته است. دماسنج گوشت قيمت زيادي ندارد، ولي خيلي بكار مي آيد.

9. گوشت را در جهت رشته هاي آن مي بريد.

گوشت را بايد در جهت عمود بر رشته هاي آن برش زد. براي گوشت هاي استيك و غيره هميشه جهت رشته ها را پيدا كنيد و مخالف آن برش بزنيد.

10. سبزيجات را بعد از رسيدن به پخت دلخواه، شوكه نمي كنيد.

لوبياسبز، بروكلي يا مارچوبه را 3 تا 7 دقيقه در آب جوش مي اندازيد و به بافت و پخت دلخواه شما مي رسند، ولي بعد از پخت آنها را با قاشق درنمي آوريد و در آب يخ نمي اندازيد. انداختن سبزيجات در آب يخ يا آبكشي آنها با آب سرد باعث مي شود كه روند پخت آنها متوقف شود و بيشتر از آن نرم نشوند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۴:۱۴:۵۰ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ]
.: Weblog Themes By bornablog :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 28
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب