,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,پ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, , - ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

khabarnamema
khabarnamema

 

خوشمزه ترين مافين هلندي

مواد لازم براي حدود دوازده تا مافين:

جوي دوسر پرك *____________________________________۱۰۰ گرم
آب جوش __________________________________________ ۲۵۰ سي سي(۱ ليوان)
كره آب شده ________________________________________۱۲۵ گرم
شكر قهوه اي _______________________________________۱۵۰ گرم
تخم مرغ __________________________________________۲ عدد
آرد خود وربيا! (چي بايد بگم؟) _________________________۱۷۵ گرم
بكينگ پودر _______________________________________ ۱ قاشق چايخوري
وانيل ____________________________________________ ۱ قاشق چايخوري
نمك ____________________________________________ ۱ قاشق چايخوري**
*: oatmeal
**: اين تو دستور همين قدر بود من هم همين قدر ريختم ولي بنظرم ميشه نصفش هم ريخت. شايد اين كمي زياد ه.
طرزتهيه:
جوپرك رو با آبجوش مخلوط مي كنيم

و مي گذاريم حدود بيست دقيقه استراحت كنه.


كره و شكر رو باهم قاطي مي كنيم





وبا همزن مي زنيم تا كشدار بشه.


بعد تخم مرغ ها رو دانه دانه اضافه مي كنيم و خوب مخلوط مي كنيم.


مواد خشك رو جداگانه باهم مخلوط مي كنيم (آرد، وانيل، بكينگ پودر، نمك )


مخلوط تخم مرغ را با مواد خشك مخلوط مي كنيم و بعد با دقت قاشق قاشق جوپرك رو اضافه مي كنيم .




مواد رو داخل قالب مافين مي ريزيم


و داخل فري كه از قبل گرم شده به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقيقه روي حرارت ۱۹۰ درجه سانتيگراد مي پزيم.


بعد هم همون جوري داغ داغ مي خوريم خيلي كيف ميده! ويا يه كم صبر مي كنيم مي چينيم تو ظرف يا استند و بعد مي خوريم .

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۳:۳۱:۰۶ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]
● مواد لازم براي ۳۰ نفر؛
▪ ۴۵۰ ميلي ليتر يا دو فنجان عسل
▪ ۴ ليتر آب
▪ ۷۰۰ ميلي ليتر يا سه فنجان آب ليمو ترش تازه
▪ سه قاشق سوپ خوري برگ رزماري تازه
▪ يك و نيم كيلوگرم يا هشت فنجان توت فرنگي خرد شده
▪ دو ليتر آب گاز دار (سودا)
▪ سه يا چهار برگ نعناع تازه (براي تزئين)
▪ مقداري يخ قالبي
▪ چند شاخه رزماري براي تزئين
● طرز تهيه؛
۱) عسل، يك ليتر آب، يك هشتم آب ليمو ترش و برگ هاي رزماري (سه قاشق سوپ خوري) در داخل قابلمه اي بريزيد و بر روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا به جوش آيد. در طول اين مدت مرتب مواد را هم بزنيد تا عسل به خوبي در آب حل شود.
قابلمه را از روي اجاق گاز برداريد و به مدت پنج دقيقه در كناري بگذاريد تا كمي از حرارت بيفتد، سپس مخلوط را صاف كنيد و در كاسه بلوري بزرگي بريزيد.
۲) سبدي دسته دار يا يك الك فلزي را بر روي همان كاسه بلوري قرار دهيد و توت فرنگي هاي خرد شده را داخل آن بريزيد حالا با فشار قاشق چوبي بر روي سطح توت فرنگي هاي خرد شده سعي در له كردن آنها كنيد. سپس توت فرنگي هاي له شده را به كاسه منتقل كنيد و آب ليمو ترش را نيز به مواد داخل كاسه اضافه كنيد. اين نوشيدني را در يخچال قرار دهيد تا به طور كامل سرد شود.
به هنگام سرو، تنها كافي است تعدادي يخ داخل آن بريزيد و با ملاقه اي بزرگ ليوان هاي مهمانان تان را از اين نوشيدني خوشمزه پر كنيد. اگر مي خواهيد كاسه بلوري را بر روي ميز پذيرايي از مهمانان قرار دهيد، سطح روي آن را با تعدادي برگ رزماري و نعناع تزئين كنيد.
▪ توضيح ؛
۱) در صورتي كه مي خواهيد تكه هاي توت فرنگي زير دندان هايتان حس نشود، مي توانيد نوشيدني را ابتدا در مخلوط كن بريزيد و سپس به كاسه انتقال دهيد.
۲) اگر احساس كرديد مزه ترشي اين نوشيدني با ذائقه شما هماهنگ نيست كمي عسل را در آب جوشيده حل كرده و به آن اضافه كنيد.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۳:۲۲:۳۴ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]
مواد لازم:
1/5 كيلو توت‌فرنگي
2/5 تا 3 كيلو شكر
8 ليوان آب
1/2 قاشق چاي‌خوري وانيل
طرز تهيه:
آب و شكر را مخلوط كرده و روي حرارت مي‌گذاريم تا به قوام آيد.
توت‌فرنگي‌هاي شسته شده و بدون دم را درون يك تنظيف قرار داده و در شربت فرو مي‌بريم. وقتي چندين جوش زد و رنگ پس داد (قوام آن كمتر از قوام مربا باشد)، وانيل را افزوده و آتش را خاموش مي‌‌كنيم. سپس تنظيف را برداشته و شربت را در شيشه‌هاي مخصوص نگهداري مي‌نماييم
نكته: مخلوط آب و شكر را بايد تا حل شدن شكر هم بزنيم و بعد از جوش آمدن و حل شدن شكر، هم زدن لازم نيست.



ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۳:۱۵:۲۴ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]
در هواي گرم تابستان كه در طول روز نمي*توان بدون كولر يا پنكه سر كرد، تنها يك ليوان نوشيدني خنك مي*چسبد. گاهي تنها نمي*توان با آب روزها را گذراند، چرا كه افت فشار و گرمازدگي در روزهاي گرم* بيشتر است.


در هواي گرم تابستان كه در طول روز نمي*توان بدون كولر يا پنكه سر كرد، تنها يك ليوان نوشيدني خنك مي*چسبد. منطقه خراسان جنوبي، با فرارسيدن فصل گرما مصرف شربت خاكشير در ميان مردم بيشتر مي*شود، زيرا خاكشير از زمان*هاي گذشته براي رفع عطش و گرمازدگي كاربرد داشته و البته بهترين كاربرد آن به خاطر خاصيت ضدعفوني* كنندگي آن است.


خوردن مايعات در طي روز چه مي*خواهد آب باشد يا آب ميوه براي سلامت بدن مفيد است، همان*طور كه ثابت شده مصرف كافي مايعات بدون قند مصنوعي مي*تواند در كاهش وزن بدن كمك كند.

در روزهاي گرم، نوشيدني*هاي خنك طرفدارهاي بيشتري پيدا مي*كنند، اما گاهي تنها نمي*توان با آب روزها را گذراند، چرا كه افت فشار و گرمازدگي در روزهاي گرم* بيشتر است.

بنابراين* خوب است از ميوه*هاي تازه و خوشمزه اين فصل براي درست كردن نوشيدني*هاي سالم استفاده كنيم و از آبميوه*هاي مصنوعي كه پر از رنگ*هاي شيميايي و اسانس هستند، دوري كنيم.

با توجه به اينكه در تابستان بيماري*هاي گوارشي ناشي از خوردن نوشيدني*هاي ناسالم "نوشيدني*هاي باز و غيراستريليزه" سبب ايجاد مشكلات زيادي مي*شود، بنابراين با خوردن نوشيدني*هاي طبيعي و سالم مراقب سلامت*مان باشيم.

شربت خاكشير در روزهاي گرم تابستان براي مقابله با گرمازدگي

گياه دارويي خاكشير تب بر و مسكن بوده و مصرف آن براي تسكين التهاب پوست و درمان كهير توصيه مي*شود.


گل و برگ خاكشير براي رفع عوارض ناشي از كمبود ويتامين C موثر است، همچنين خاكشير در درمان بيماري*هاي برونشيت، تب، عوارض سرخچه، سرخك و مخملك نيز بسيار مفيد است.

درخصوص تاثير دارويي خاكشير در تقويت معده و افزايش اشتها، نيز بايد گفت: روغن چرب دانه*هاي خاكشير داراي لينولئيك اسيد، لينولينيك اولئيك اسيد، اروسيك اسيد و استئاريك اسيد است و در اسانس آن نيز بنزيل، برونپيل و آليل دي سولفيد وجود دارد.

خاكشير به طور تقريبي در تمام مناطق زراعي و زمين*هاي باير اطراف مزارع و نيز زمين*هاي آيش مشاهده مي*شود.

شربت زرشك تازه، تصفيه كننده خون

با استفاده از زرشك تازه به صورت شربت به عنوان تصفيه كننده خون، به يك نوشيدني بسيار گوارا در تابستان دست يابيد.

البته مصرف مقدار زياد زرشك و يا ريشه و ساقه و برگ آن براي زنان حامله مناسب نيست، زيرا رحم را تحريك مي*كند و ممكن است باعث سقط جنين شود.

مصرف زياد اين گياه به مدت طولاني مي*تواند سبب ناراحتي معده و روده*ها شود و جذب ويتامين*هاي گروه B را در بدن مختل كند.


بيماري*هاي قلبي- عروقي امروزه به مشكل جدي جوامع بشري تبديل شده و مطالعات نشان مي*دهد كه در دنيا در حال افزايش است.

داروهاي زيادي براي درمان اين بيماري ساخته شده، اما برخي از اين داروها عوارض جانبي دارد كه مصرف آن*ها را محدود مي*كند.

با مطالعاتي كه روي گياه زرشك انجام شده اين دانه خوش رنگ نه تنها مشكل ساز نيست، بلكه آثار مفيدي براي بيماري*هاي قلبي- عروقي دارد كه كاهش فشار خون و مقاومت عروق از آن جمله است.

در پوست ريشه زرشك ماده*اي وجود دارد كه از خاصيت آنتي اكسيدان قوي برخوردار است، ريشه و اندام هوايي زرشك نيز در درمان سالك موثر است.

از عصاره پوست ساقه و ريشه اين گياه يك نوع ژل دنداني تهيه مي*شود كه تسكين دهنده دردهاي شديد دندان و برطرف كننده آماس لثه است.

عرق طبي زرشك كه از تقطير آب ميوه زرشك به دست مي*آيد، نيز خواص زيادي دارد از جمله كاهش كلسترول خون، كاهش قند خون، تقويت معده، رفع سوء هاضمه، درمان زخم معده و رماتيسم.

پوست ريشه زرشك از نظر طبيعت گرم و خشك است و در عين حال در آن نيروي سردي و قابضه وجود دارد، همچنين مدر بوده و شربت آن تلخ است.

سكنجبين، شربت مناسبي براي فصل گرم

سكنجبين شربت مناسبي براي فصل گرم است. پدربزرگ*ها و مادربزرگ*ها با روش تهيه اين نوع شربت آشنايي كامل دارند، چراكه از قديم و نديم سكنجبين رفيق كاهو بوده و هر وقت كه سفره*اي از كاهو مي*گسترانند، سكنجبين نيز در كنارش بوده و هنوز هم ما ايراني*ها دوست داريم اين دو را با هم مصرف كنيم.


سكنجبين در واقع سركه و انگبين و مخلوطي است از سركه و عسل كه به ميزان و مقدار معين در هم مي*آميختند و از مخلوط آن شربتي خوش گوار و معطر وفرح بخش به وجود مي*آوردند.

در برخي نقاط كه عسل يافت نمي*شد يا مي*خواستند شربتي ارزان قيمت فراهم كنند، سكنجبين را از مخلوط سركه و شكر تهيه مي*كردند، ولي همچنان آن را سكنجبين مي*ناميدند.

و امروز كه عسل گران يا كمياب تر از گذشته شده به طور كلي اين شربت را با شكر تهيه مي*كنند.

چند قاچ هندوانه براي تابستان گرم

هدوانه نوعي بوته و ميوه از دسته صيفي جات است كه در جاليز رشد مي*كند.

اين ميوه پرفايده التهاباتي را كه در بيماري*هايي مثل آسم، تصلب شرائين، سرطان روده و التهاب مفاصل وجود دارد، از بين مي*برد. همچنين منبع خيلي خوبي از آنتي اكسيدان كاروتنوئيدي بنام ليكوپن است. هم*چنين يك رنگدانه شيميايي است كه باعث ايجاد رنگ قرمز در هندوانه مي*شود و اثرات ضد اكسيداني قوي دارد.

اين آنتي اكسيدان به تمامي نقاط بدن رفته و راديكال*هاي آزاد را خنثي مي*كند. راديكال*هاي آزاد مولكول*هايي هستند كه باعث تخريب بسياري از بافت*هاي بدن مي*شوند.


فوايد هندوانه براي سلامتي بسيار زياد است. مهم نيست كه هندوانه را چطور برش بزنيد، چرا كه بهترين آنتي *اكسيدان*ها در آن يافت مي*شود.

هندوانه منبع بسيار خوبي از ويتامين C و A است، همچنين هندوانه قرمز خوشمزه همچنين منبع قوي از آنتي *اكسيدان كاروتن است كه ليكوپن ناميده مي*شود. اين آنتي* اكسيدان*ها در بدن حركت كرده و راديكال*هاي آزاد را خنثي مي*كنند. راديكال*هاي آزاد موادي در بدن هستند كه مي*توانند آسيب زيادي به ما وارد كنند. اين مواد مي*توانند كلسترول را اكسيد كرده و باعث شده كه به ديواره رگ*هاي خوني چسبيده و موجب ضخيم*تر شدن آن شود و اين عمل مي*تواند منجر به سكته قلبي شود. ليكوپن كه رنگ قرمز زيبا را به هندوانه مي*دهد به كاهش خطر سرطان پروستات هم كمك مي*كند.

جالب است بدانيد كه هندوانه تنها ميوه*اي است كه نسبت به ميوه*ها و سبزي*جات ديگر داراي مقدار بيشتري بتاكاروتن است.

هندوانه ميوه*اي است كه حاوي ميزان بالايي الكتروليت سديم و پتاسيم است كه آن را از طريق عرق دفع مي*كنيم.

هندوانه همچنين سرشار از ويتامين*هاي B است كه براي توليد انرژي، حياتي هستند. متخصصين تغذيه توصيه مي*كنند كه هندوانه منبع بسيار خوبي از ويتامين B6، B1 و منيزيم است. اين ميوه بخاطر ميزان بالاي آبي كه در خود دارد كه تقريباً 90 درصد آن را مي گيرد و ارزش كالري آن، جزء باارزش*ترين ميوه*ها دسته* بندي مي*شود.

هندوانه خاصيت خنك*كنندگي خاصي دارد و به طرز شگرفي سرشار از سيترولين بوده كه آمينو*اسيدي است كه بدنمان براي ساخت يك آمينواسيد ديگر و آرژنين*ي كه در چرخه اوره براي از بين بردن آمونياك استفاده مي*شود، مصرف مي*كند.

آنتي*اكسيدان*ها به كاهش شدت آسم كمك مي*كنند. همچنين خطر سرطان روده، آسم، بيماري قلبي، آرتروز هماتوئيد و سرطان پروستات را كاهش مي*دهد.

هندوانه منبع خوبي از تيامين، پتاسيم و منيزيم است كه از بدن در برابر بيماري*هاي مختلفي محافظت مي*كنند.

هندوانه فاقد چربي است، اما به توليد انرژي كمك مي*كند. دربرابر زوال ماكولا هم محافظ خوبي محسوب مي*شود.

وقتي گرماي تابستان ما را به تشنگي مي*اندازد، خوردن هندوانه يك راه بسيار سالم و مطمئن براي جايگزين شدن نوشابه*هاي انرژي*زاست. ازآنجا كه مقدار آب زيادي دارد، آب موردنياز بدن ما را تامين مي*كند و هيچ چيز در يك روز گرم تابستاني بهتر از خوردن يك تكه هندوانه دلچسب و آب*دار نيست!

كاهش فشار خون با يك ليوان آب طالبي

مطالعات نشان داده است، مصرف يك ليوان آب طالبي در روز به ميزان 25 درصد احتمال بروز فشار خون را كاهش مي*دهد.

محققان براي آزمايش، مقداري از پلاكت*هاي خون را گرفته با مقدار كمي عصاره يا آب طالبي شيرين مخلوط كرده و مشاهده كردند در طالبي عاملي وجود دارد كه به شدت مانع از انباشته شدن غيرطبيعي پلاكت*ها مي*شود و در نتيجه از انعقاد و لخته شدن خون در رگ*ها (كه عامل حمله*هاي قلبي است) جلوگيري مي*شود.

طالبي را بدون شكر يا چيزهايي ديگر به طور ساده بايد پيش از غذا خورد، كساني كه طالبي را با نمك و فلفل مي*خورند، هضم آن را آسان*تر مي*كنند ولي در مقابل، خاصيت ملين آن را كم مي*كند.


گوشت طالبي را اگر روي سوختگي*هاي سبك و سطحي يا ورم پوست بگذارند، آن را تسكين داده و شفا مي*بخشد.

تخم طالبي يا گرمك با تخم كدو و تخم خيار جزء تخم*هاي خنك بوده و براي تسكين و نرم كردن سينه و رفع اگزما مصرف مي*شود.

فراموش نكنيد مصرف زياد دستنبو، طالبي و گرمك براي بيماران ديابتي، ورم روده و سوءهاضمه ضرر دارد و موجب نفخ روده، معده و درد معده مي*شود.

همچنين بهتر است گرمك و طالبي را قبل از هر غذاي اصلي بخوريد چرا كه همراه با غذا باعث سوء هضم شديد مي*شود.

دانشمندان با تحقيق بر پوست ميوه*هايي مثل خربزه و طالبي دريافته*اند كه پوست اين ميوه*ها مي*تواند منبعي براي مسموميت غذايي باشد، از اين رو شستن كامل ميوه*ها بسيار توصيه مي*شود.

بستني يخي، بي*ضررترين ماده نشاط آور تابستاني

مصرف مواد يخي مانند بستني*هاي يخي و شربت*هاي خانگي كه به صورت يخي تهيه مي*شوند، عطش ناشي از گرماي تابستان را از بين مي*برد.

يخ بودن موادي مانند شربت آبليمو و يا شربت آلبالو كه به طور خانگي تهيه شده، مصرف اين نوع مواد در كاهش عطش ناشي از گرماي تابستان بسيار مفيد بوده و توصيه مي*شود افراد به جاي استفاده از انواع بستني و نوشابه*هاي خنك، خود اقدام به تهيه مواد يخي خانگي كنند.


مصرف بستني در فصل تابستان حالت يخ بودن بستني خوب است، اما نبايد در مصرف آن افراط كرد و به طور معمول هفته*اي يك يا دو بار مصرف بستني توصيه مي*شود تا چربي*ها و مواد قندي موجود در آن به سلامت بدن آسيب نرساند.




ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۳:۰۹:۴۱ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]



يك نوشيدني سالم، خنك و مقوي كه همراه غذا و بعنوان دسر در يك عصر تابستاني مناسب است.


مناسب براي :4 نفر

زمان آماده سازي : كمتر از 15 دقيقه


با ريختن مقداري ماءالشعير زنجبيلي يا اگر در دسترس نبود ماءالشعير ساده، روي چند ملاقه بستني يخي (Sorbet) مي*توانيد يك نوشيدني ابتكاري سبك درست كنيد كه در هر زمان از روز دلچسب باشد.
براي درست كردن اين نوشيدني از بستني يخي مورد علاقه خودتان استفاده كنيد. بهتر است از بستني يخي با كيفيتي كه داراي شيريني طبيعي باشد و در منزل درست كرده*ايد استفاده كنيد در اينصورت نوشيدني شما بسيار خوشمزه مي*شود. طرز تهيه سوربه گلابي را مطالعه كرده و با ميوه دلخواهتان سوربه درست كنيد.


مواد لازم:


بستني يخي ليمو
نيم ليتر
بستني يخي تمشك
نيم ليتر
ماءالشعير زنجبيلي
2 بطري 335 گرمي




طرز تهيه:




  1. اگر بخواهيد در منزل سوربه درست كنيد مي*توانيد چند ساعت قبل از زمان سرو نوشيدني تان، نيم كيلو تمشك يا شاتوت كه با مقدار زيادي شكر آغشته و شيرين شده*اند( به جاي بستني يخي تمشك) و نيم ليتر آب ليمو*ترش تازه كه با مقداري زيادي شكر شيرين شده (بجاي بستني يخي ليمو)، مي*گذاريم يخ بزند.
  2. سپس آنها از فريزر خارج كرده و تكه تكه مي*كنيم و در مخلوط*كن مي*ريزيم تا به شكل سوربه يا بستني يخي در آيد. با هر ميوه*اي كه دوست داشته باشيد مي*توانيد بستني يخي درست كنيد.
  3. در فصل تابستان مي*توانيد با هلو هايي كه در يخچال مانده سوربه هلو درست كنيد و از آن لذت ببريد و براي تهيه اين نوشيدني هم استفاده كنيد.
  4. 4 ليوان بلند انتخاب مي*كنيم. در هرليوان، يك ملاقه بستني يخي ليمويي و 1 ملاقه بستني يخي تمشك مي*ريزيم. هريك از ليوان*ها را با ¾ پيمانه ماءالشعير زنجبيلي پر مي*كنيم و همان موقع سرو مي*كنيم.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۳:۰۵:۲۶ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]
طرز تهيه قهوه ترك



قهوه ترك به نامهايي چون قهوه يوناني و ارمنستاني هم شناخته ميشود و نوشيدن آن در مناطق خاورميانه، شمال آْفريقا، ارمنستان، سومالي و كشورهاي حوزه بالكان رايج است.
ميگويند روش تهيه اين قهوه در دمشق ابداع شد و در زمان امپراتوري عثماني گسترش يافت. فرهنگ خوردن قهوه در كشورهاي حوزه بالكان بسيار رايج است؛ به ويژه خوردن قهوههايي كه با روشهاي ويژه توليد ميشوند.
اين روزها قهوه ترك هنوز هم به عنوان يك نوشيدني سنتي در كشورهايي چون يونان، مصر و رستورانهاي تركي در سراسر جهان رواج دارد.
در شبه جزيره عربستان هم سنتي خاص براي قهوه وجود دارد. نخستين بار درخت قهوه در 1100 پس از ميلاد به اين منطقه آورده شد و پس از آن نوشيدن آن در ميان اعراب گسترش يافت.

در سال 1475 نخستين قهوهخانه در پايتخت امپراتوري بيزانس راهاندازي شد كه در آن قهوه ترك سرو ميشد. بر اساس روايات، صاحب اين قهوهخانه اهل يونان بود. پس از آن يك قهوهخانه در استانبول احداث شد.
حدود سال 1600 ميلادي بود كه قهوه به اروپاي مركزي راه يافت و در سال 1607 در بندر ونيز به دنياي جديد معرفي شد. چندي نگذشت كه قهوه به محبوبترين نوشيدني دنيا تبديل شد كه تا امروز هم اين روند ادامه دارد.
امروزه در هر سال بيش از 400 ميليارد فنجان قهوه در جهان مصرف ميشود و بزرگترين توليدكننده قهوه در جهان برزيل است.

قهوه و قهوه ترك
در تركيه تا سال 1980 به قهوه ترك همان قهوه ميگفتند. در اين سال بود كه قهوههايي كه به روشهاي اروپايي حاضر ميشدند وارد اين كشور شدند و از آن زمان به بعد واژه “ترك” پس از قهوه براي نشان دادن قهوه سنتي به كار برده شد.
براي درست كردن قهوه ترك به روش سنتي آن، مواد خاصي لازم است. تركها قهوه را در فنجانهاي دستهدار نمينوشيدند. آنها از فنجانهاي كوچك بيدسته استفاده ميكردند و فنجان را در ظرفي مسي با دسته چوبي قرار ميدادند.
براي قهوه ترك به يك ظرف كوچك قهوهجوش، اجاق و يك قاشق چايخوري هم نياز داريد. اجزاي تشكيل دهنده قهوه شما هم قهوه، آب سرد و شكر (در صورت علاقه) است.
از قاشق براي اندازهگيري قهوه و شكر استفاده ميكنند. قاشقهاي چايخوري كه تركها از آن استفاده ميكنند معمولا يك سانتيمتر طول و نيم سانتيمتر عرض دارند.

روش كار: راز يك قهوه خوشمزه در پخت آن بر حرارت ملايم است. ميگويند قهوه نبايد زودتر از پنج دقيقه حاضر شود. براي قهوه ترك، مانند همه انواع ديگر قهوهها بايد از پودر دانههاي قهوه تازه برشته شده استفاده كنيد. قهوهاي كه زياد برشته شده باشد، ترجيح دارد اما حتي آنهايي كه به طور متوسط هم برشته شدهاند عطر و بوي خوبي ميدهند.
براي آسياب كردن دانههاي قهوه ميتوانيد از آسيبهاي قديمي يا امروزي استفاده كنيد. فرقي ندارد؛ مهم اين است كه در پايان پودر قهوهاي يكدست داشته باشيد. دانههاي قهوه ترك بايد خيلي خوب آرد شوند و پودر كاملا ريز و يكدستي داشته باشند. پودر قهوهاي كه براي طبخ قهوه ترك به كار ميرود، معمولا بهترين نوع پودر قهوه است.
براي گرفتن نتيجه بهتر، بايد از آب سرد استفاده كنيد. اگر هم ميخواهيد شكر در آن بريزيد، از شكرهايي استفاده كنيد كه به راحتي در آب حل ميشوند.

ميزان آب مورد نياز را هم ميتوانيد با يك فنجان اندازه بگيريد. معمولا ابتدا آب را داخل ظرف قهوهجوش ميريزند و بعد قهوه و شكر را به آن اضافه ميكنند.
براي هر فنجان قهوه، يك تا دو قاشق قهوه لازم است. در تركيه، براي ميزان شيريني قهوه چهار درجه دارند. به قهوه بدون شكر ميگويند: ساده. قهوهاي كه يك نصفه قاشق چايخوري شكر داشته باشد «شكرلي» است. قهوهاي كه يك قاشق شكر دارد: «ارتا شكرلي» و قهوهاي با شكر زياد «چوخ شكرلي».
قهوه را تا زماني كه شكر حل شود، هم بزنيد. بعد از اين مرحله، قاشق را از قهوهجوش بيرون بياوريد و قهوهجوش را روي اجاق بگذاريد. در مدتي كه قهوه روي حرارت قرار دارد اصلا آن را هم نزنيد زيرا باعث ميشود كف قهوه از بين برود. زماني كه قهوه شروع به جوشيدن كرد، ظرف را از روي اجاق برداريد و قهوه را در ظرف بريزيد.

قهوه تركي كه درست آماده شده باشد، يك لايه نازك از كف روي خود دارد. چنين كفي تنها زماني به دست ميآيد كه آب استفاده شده سرد باشد و قهوه با حرارت اندك به جوش بيايد.
ميتوانيد 20 ثانيه پس از جوش آمدن قهوه صبر كنيد سپس قهوه را از روي چراغ برداريد. اما به اين ترتيب قهوه يكدست و خوش طعمي داريد كه كفي روي آن نيست.
براي اينكه هم قهوه يكدست را داشته باشيد و هم كف روي آن را، ميتوانيد زماني كه كف تشكيل شد آن را در فنجان بريزيد و بگذاريد باقي قهوه بيشتر بجوشد.
البته روشهاي ديگري هم براي تهيه قهوه ترك وجود دارد. مثلا در برخي از مدارس آشپزي، ميگويند ابتدا آب را داغ كنيد، بعد شكر را به آن اضافه كنيد و بگذاريد خوب حل شود. محصول اين كار شربتي است كه دماي جوش بالاتري نسبت به آب دارد. آنگاه قهوه و هل را به آن اضافه كنيد و بگذاريد كه مخلوط به قلقل بيفتد.

وقتي مايع به جوش آمد، پيش از آنكه آن را در فنجان بريزيد، يك بار آن را از روي حرارت برداريد و دوباره پس از چند لحظه روي حرارت قرار دهيد. (برخي تا سه بار اين حركت را انجام ميدهند) دوباره بگذاريد جوش بيايد. با اين كار قهوه خوش عطرتري خواهيد داشت.

آداب نوشيدن
معمولا قهوه ترك را خيلي به آرامي مينوشند. در كنار آن يك ليوان آب سرد هم سرو ميشود. آب را پيش از قهوه مينوشند تا دهان تازه باشد و طعم قهوه را بهتر درك كنند. بعضيها هم پيش از خوردن قهوه (به ويژه بعد از غذا) يك ليوان عرق نعنا مينوشند.


مواد لازم :

قهوه
1 قاشق مرباخوري
شكر
1.5 قاشق مرباخوري
آب
1 فنجان




طرز تهيه :

تهيه قهوه ترك شايد كار ساده يي باشد ولي براي بهتر شدن آن بايد دقت بيشتري بكار برد .

براي هر نفر يك قاشق مربا خوري قهوه و 1.5 قاشق مربا خوري شكر و يك فنجان سر خالي قهوه خوري آب سرد در نظر ميگيريم .

ممكن است بجاي آب شير مصرف كنيم بديهي است كه قهوه با شير خوشمزه تر ميشود .


طرز تهيه :

قهوه و شكر و آب را در ظرف قهوه جوش ميريزيم و خوب مخلوط مي كنيم قهوه جوش را روي حرارت ملايم ميگذاريم تا جوش آمده و كف آن بالا بيايد .

نكته حساس بموقع برداشتن قهوه از روي آتش است يعني بايد بمحض اينكه كف قهوه بالا آمد قبل از اينكه چند جوش بزند قهوه را از روي آتش برداشت و اول كف قهوه را كه به خامه قهوه معروف است بتساوي در فنجانها ريخت و بعد فنجانها را با قهوه پر نمود.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۱:۵۱:۱۷ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]
مرنگ يا شيريني پفكي محصولي است كه از به هم زدن سفيدهٔ تخم مرغ و شكر حاصل شده و به عنوان دسر، يا براي تهيهٔ شيريني وكيك، و يا تزئين آنها به كار برده مي شود.

مرنگ يا پفك را مي توانيد تنها با سفيده تخم مرغ درست نماييد و به تنهايي سرو كرده و يا به عنوان تزيين براي كيك يا دسر مورد استفاده قرار دهيد.




طرز تهيه شيريني پفكي
مواد لازم :

سفيده تخم مرغ 1 پيمانه
پودر شكر 2 پيمانه
وانيل يك چهارم قاشق چاي خوري
آب ليمو چند قطره
پودر هل در صورت تمايل به دلخواه
رنگ خوراكي به مقدار لازم

روش تهيه :
مرحله 1 :
سفيده هاي تخم مرغ را در ظرفي خشك و تميز با همزن بزنيد تا سفيد و پفكي شود، سپس پودر شكر را كم كم افزوده و هم زدن را ادامه داده تا مخلوط حالتي كش دار به خود بگيرد.
مرحله 2 :
آب ليمو، هل و وانيل را اضافه كنيد و با قاشق هم بزنيد، سپس مايه را در قيف با سري شكوفه بزرگ ريخته و در سيني فر كه قبلاً كاغذ انداخته ايد به صورت گل و با فاصله بزنيد. ( در صورت استفاده از رنگ در اين مرحله مي توانيد رنگ را اضافه كنيد )
مرحله 3 :
سيني را در فر از قبل گرم شده با حرارت 140 تا 150 درجه سانتي گراد به مدت 15 تا 20 دقيقه بگذاريد تا پخته شود، سپس در ظرف مورد نظر چيده و سرو نماييد.

نكات :
1 - براي تهيه مرنگ سفيده هاي تخم مرغ را قبل از زدن در دماي محيط قرار دهيد.
2 - مرنگ در دماي كم فر بايد پخته شود كه مي توانيد بعد از 5 دقيقه كه مرنگ ها داخل فر بودند حرارت را خاموش كنيد تا با گرماي داخل فر مابقي زمان پخت سپري شود.
3 - به طور كلي براي هر مقدار سفيده كه استفاده مي كنيد دو برابر آن را پودر شكر در نظر بگيريد.
4 - رنگ مرنگ سفيد است كه به دلخواه مي توانيد از رنگ خوراكي استفاده كرده تا مرنگ هاي رنگي داشته باشيد.

اميدواريم با تهيه اين مرنگ خوشمزه، لذت كافي را برده و لحظات خوشي را در كنار خانواده سپري كنيد و هميشه شيرين كام باشيد.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۱:۴۷:۰۹ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]
كيك قرمز براي اونهايي كه عاشقن !!!






مواد لازم :



*۳ عدد تخم مرغ
* ۳/۴ فنجان كره
* ۳ فنجان سرپر آرد
* ۲ قاشق چايي خوري پودركاكائو
* ۱/۴ فنجان شكر
* ۱/۲ قاشق چايي خوري وانيل
* اسانس رنگ قرمز
* ۱/۲ بكينگ پودر
* ۱/۲ قاشق چايي خوري سركه
* تكه هاي شكلات به صورت قلب
* خاك قند
* ۳/۴ قاشق چايي خوري نمك



طرز تهيه :




تخم مرغ و كره را با هم مخلوط كنيد و بگذاريد تا ۳۰ دقيقه به حال خود باشند. فر را با درجه ۳۵۰ درجه فارنهايت آماده كنيد. سيني را براي پختن كيك آماده كنيد و كنار بگذاريد.
در يك كاسه متوسط آرد ، پودر كاكائو ، ۴/۳ نمك را با هم مخلوط كنيد. كاسه را كنار بگذاريد. در يك كاسه بزرگتر كره را براي ۳۰ ثانيه اي بگذاريد تا آب شود. سپس وانيل و شكر را به آن اضافه كنيد. آنقدر آنها را بزنيد تا كاملا يكدست شوند. سپس اسانس رنگ را به مايه تان اضافه كنيد.
حالا مخلوط آرد و كره را به مخلوط تخم مرغ اضافه كنيد. بعد از اينكه آنها را هم زديد و مايه اي كاملا يكدست بدست آمد ، در يك ظرف حرارت بدهيد. در اين قسمت سركه و بكينگ پودر را هم اضافه كنيد . و آن را به خمير آماده شده تان اضافه كنيد. آنقدر آنها را بزنيد تا كاملا يكدست شود.
خمير را روي سيني كه آماده كرديد پهن كنيد و به شكلي كه مي خواهيد برش دهيد ، دو سوم سيني را با شيريني ها پر كنيد. ۱۵ تا ۱۷ دقيقه اي بگذاريد تا بپزد. بعد از اينكه سيني را از فر درآورديد بگذاريد به مدت ۵ دقيقه تا سرد شود. سپس شيريني را از سيني دربياوريد. بگذاريد كاملا سرد شوند. تكه هاي شيريني را با تكه هاي كوچك شكلات تزيين كن

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۱:۴۲:۳۰ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]

ويفرهاي شكلاتي را داخل يك غذا ساز بريزيد و بزنيد تا خوب ريز شوند. بايد حدود 2 و 1.4 فنجان خرده بيسكويت داشته باشيد.
سوران:

مواد اوليه :

 





  • ويفر شكلاتي 40 عدد باريك
  • كره نصف فنجان (بدون نمك،‌ آب شده)
  • شير 1 فنجان
  • شكر نصف فنجان
  • كره بادام زميني 1 فنجان
  • وانيل نصف قاشق چايخوري
  • موز 1 عدد بزرگ
  • بادام زميني 1/4 فنجان (خرد شده، بو داده)





ويفرهاي شكلاتي را داخل يك غذا ساز بريزيد و بزنيد تا خوب ريز شوند. بايد حدود 2 و 1.4 فنجان خرده بيسكويت داشته باشيد.



در يك كاسه بزرگ، خرده بيسكويت و كره را خوب هم بزنيد تا كاملاً تركيب شوند. خرده بيسكويت ها را داخل يك قالب پاي 25 سانتي متري بريزيد و با كف يك فنجان خرده بيسكويت ها را به كف و ديواره هاي ظرف فشار دهيد تا حالت نان پاي را پيدا كند. زماني كه مخلوط درون پاي را آماده مي كنيد نان آن را در يخچال قرار دهيد.



در يك روغن دان متوسط روي حرارت نسبتاً كم، شير و شكر را مخلوط كنيد و هم بزنيد تا شكر حل شود. كره بادام زميني و وانيل را هم اضافه كنيد و هم بزنيد تا مخلوط يكدست و خامه اي شود.



مخلوط را در يك كاسه بزرگ بريزيد.

خامه پر چرب سرد شده را در يك مخلوط كن يا با هم زن بزنيد تا موج هاي سفت درست شود.

خامه زده شده را داخل مخلوط كره بادام زميني بريزيد.



موزها را حلقه كنيد و آنها را به صورت يك لايه روي نان پاي بچينيد.



مخلوط كره بادام زميني را روي موز ها بريزيد و با يك كاردك صاف كنيد و روي آن بادام زميني بو داده خرد شده بپاشيد.



پاي را بدون پوشش 5 ساعت در فريزر قرار دهيد تا سفت شود سپس برش دهيد و سرو كنيد.


 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۱۲:۵۹:۲۰ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]

در مقاله‌ي زير با طرز تهيه ترشي سير آشنا مي‌شويد.


مواد لازم

  مواد لازم مقدار
1 ‏سير ١ ‏كيلو
2 سركه به مقدار لازم
3 ‏نمك به مقدار لازم


طرز تهيه

‏سير را پاك‌كرده و در ظرفي كه قصد داريد ترشي در آن بماند بريزيد. سركه را روي سيرها ريخته، به طوري كه كاملاً روي آن‌ها را بگيرد. سپس نمك را روي آن بپاشيد. در ظرف را محكم بسته و سير را بدون حركت در جاي مناسبي بگذاريد. هر چه سير ‏بيشتر بماند طعم و رنگ بهتري به خود مي‌گيرد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۱۲:۵۵:۱۴ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ]
.: Weblog Themes By bornablog :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 28
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب