,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,پ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, , - ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

khabarnamema
khabarnamema

طرز تهيه ذرت مكزيكي رژيمي


ذرت مكزيكي يكي از ميان وعده هايي است كه در سال هاي اخير در الگوي تغذيه خانواده هاي ايراني به ويژه كودكان و نوجوانان رايج شده است.

اما آيا اين ميان وعده مي تواند گزينه مناسبي در رژيم غذايي افراد باشد؟

متخصصان تغذيه معتقدند كه ذرت مكزيكي اگر به صورت مناسب تهيه شود نه تنها مضر نيست، بلكه مي تواند به عنوان يك ميان وعده مناسب جايگزين تنقلات بي ارزش مثل چيپس و پفك شود.

براي تهيه ذرت مكزيكي سالم سعي كنيد در صورت امكان ذرت را خودتان در منزل بپزيد. به جاي كره، كمي روغن زيتون به آن بيفزاييد و همراه با آب ليموي تازه و بدون نمك يا مقدار بسيار كمي نمك مصرف نماييد. استفاده از آويشن خشك و كمي فلفل بنا به ذائقه افراد خانواده نيز طعم اين ميان وعده را دلپذيرتر مي كند.

از پنير پيتزا و سس هاي چرب و پركالري در ذرت مكزيكي استفاده نكنيد، رعايت اين نكته به ويژه در بيماران قلبي- عروقي، افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقي و همچنين افراد با فشارخون بالا ضروري مي باشد.

در صورت تمايل مي توانيد از قارچ بخارپز شده نيز در اين ميان وعده ا


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۱۰:۲۸:۲۴ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]

مواد لازم براي خمير پيتزا: آردگندم=290 گرم
نمك=1 قاشق چايخوري سر خالي
خمير مايه=15 گرم
روغن زيتون يا مايع= 1 قاشق غذاخوري
شكر=نصف قاشق چايخوري
آب=1 استكان
من خودم ار اين مدل خمير مايه استفاده كردم

طرز تهيه خمير پيتزا:
ابتدا آرد را درون ظرف مورد نظر ريخته و بعد از آن نمك،روغن،شكر را به آرد اضافه ميكنيم و با هم مخلوطشان ميكنيم،بعد از آن خمير مايه را درون 6 قاشق غذاخوري آب گرم حل ميكنيم و به موادمان اضافه ميكنيم و بعد از آن كم كم آب را اضافه ميكينم و خمير را ورز ميدهيم تا جايي كه ديگه خمير به دست نچسبه و نرم بشه ،تقريبا 30 تا 45 دقيقه،اگر ديديد كه هنوز به دست ميچسبد،مقداري ديگر آب به خميرتان اضافه كنيد يا اگر خمير شل بود مقداري آرد دوباره به آن اضافه كنيد و بعد از آن پارچه تميزي را نم دار كرده و آب آن را كاملا بگيريد و روي خميرتان بگذاريد تا خشك نشود و در ظرفتان را بگذاريد و تا 1 روز بگذاريد در يخچال بماند.
مواد لازم براي سس پيتزا(سس گوجه فرنگي):
گوجه فرنگي= 300 گرم يا كنسرو آن
رب گوجه فرنگي در صورت تمايل=1 قاشق غذا خوري
نمك و فلفل=به مقدار لازم
طرز تهيه سس پيتزا:
اگر كنسرو گوجه بود كه خود آن له شده هست،اگر كنسرو نبود گوجه ها را در مخلوط كن ريخته و مخلوط ميكنيد،خيلي له نكنيد و بعد رب گوجه فرنگي،نمك و فلفل را در گوجه هاي له شده بريزيد و هم بزنيد تا با هم خوب مخلوط شوند.


مواد لازم براي روي پيتزا:
كنسرو تن ماهي=1 عدد
قارچ=6 عدد
فلفل دلمه اي سبز خرد شده=1 عدد
پياز= 1 عدد بزرگ
پنير پيتزا رنده شده=220 گرم
فلفل سبز تند در صورت تمايل =2 عدد
پودر اورگانو خشك=1 قاشق غذاخوري
سالامي(salami) هر حيوان يا پرنده اي كه دوست داريد= 90 گرم
طرز تهيه خود پيتزا:
روي ميز آشپزخانه يا ... مقداري آرد ريخته و خمير را روي آن بگذاريد و با استفاده از وردنه آن را پهن كنيد،اگر دوست داريد خمير نازك بشه كه نازك پهن كنيد،اگر دوست داريد كه خمير نازك نباشه،نازك پهن نكنيد،من خودم براي اين مقدار خمير آن را به اندازه سيني فر كه 36 در 30 بود گذاشتم كه خمير آن نازك ميشه.
بعد از اينكه خمير را پهن كرديد و خواستيد درون سيني فر يا هر چيز ديگري خمير را بگذاريد،اول كف آن سيني فر يا ...را با مقداري روغن مايع چرب كرده و خمير پهن شده را به آرامي درون سيني يا ... قرار داده و با انگشتانتان به آرامي خمير را فرم آن ظرف در بياوريد و سس گوجه را روي تمام سطح خمير بريزيد و با پشت قاشق آن را به آرامي صاف كنيد و بعد از آن اول سالامي و بعد فلفل ها و بعد تن ماهي(روغن آن را بگيريد) و بعد قارچ و بعد هم پياز (را هم بشكل خلالي يا حلقه اي خرد كنيد) را روي خمير ميگذاريم.
فر را روي درجه حرارت 200 درجه سانتيگراد يا 392 درجه فارنهايت بگذاريد و اول به مدت 8 تا 10 دقيقه در كف فر قرار ميدهيم و بعد به مدت 15 دقيقه طبقه وسط ميگذاريم و 10 دقيقه آخر پنير پيتزا را اضافه ميكنيم و در آخر زير خمير را نگاه ميكنيم،اگر به اندازه كه دوست داشتيد برشته شده بود كه هيچ،اگر به اون اندازه مورد نظر برشته نشده بود،براي مدتي دوباره آن را كف فر قرار ميدهيد و در آخر كه خواستيم پيتزا را نوش جان كنيد،مقداري پودر اورگانو خشك روي سطح پيتزا ريخته،با اين كار پيتزا شما خوش طعم تر ميشود و پيتزا را برش داده و نوش جان كنيد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۱۰:۲۴:۴۶ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]

.....

مواد لازم

رب گوجه‌فرنگي - يك قاشق سوپخوري
گوشت چرخ كرده - 300 گرم
سبزي معطر (خرد شده) - 100 گرم
سير تازه - چهار حبه
پياز داغ - چهار قاشق سوپخوري
فلفل دلمه‌اي - يك عدد
قارچ - 100 گرم
روغن مايع - 500 گرم
فلفل و نمك - به ميزان لازم

مواد لازم براي خمير سمبوسه

آرد گندم 300 گرم

مايه خمير يك قاشق چايخوري

ماست 50 گرم

روغن مايع 30 گرم

نمك نصف قاشق سوپخوري

آب به ميزان لازم


طرز تهيه

ابتدا پياز و فلفل‌دلمه‌اي را سرخ كرده، بعد گوشت را به آن اضافه مي‌كنيم، وقتي گوشت هم تفت خورد قارچ و سبزي خرد شده، فلفل ، نمك و رب گوجه‌فرنگي را نيز اضافه مي‌كنيم.

طرز تهيه خمير

بعد از الك كردن آرد، آب را كم‌كم اضافه مي‌كنيم و خمير ملايمي به دست مي‌آيد، مايه خمير را كه نيم ساعت قبل با آب‌گرم خيس كرده‌ايم داخل آرد اضافه مي‌كنيم و جوش‌شيرين ، ماست و مقداري نمك، اضافه مي‌كنيم و خمير خيلي نرم درست مي‌كنيم.

مقداري آرد روي تخته مي‌پاشيم و خمير را به اندازه گلوله‌هاي كوچك درست كرده بعد روي تخته پهن مي‌كنيم و از مواد آماده داخل خمير مي‌ريزيم و خمير را مي‌بنديم، دور تا دور سمبوسه‌ها را با چنگال مي‌دوزيم و داخل روغن داغ تا وقتي طلايي شود سرخ مي‌كنيم.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۱۰:۲۰:۴۸ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]

۱۴ راه براي خوش طعم كردن خوراك ها
چگونه غذاهاي‌مان را خوش‌طعم‌تر كنيم؟
آشپزي از آن هنرهايي است كه اگر كمي خلاقيت هم چاشني آن شود، لقب «كدبانو» را براي خانم خانه همراه مي‌آورد و دست‌پخت خوبش را خوب‌تر مي‌كند. به همين دليل در اين بخش به برخي از طعم‌دهنده‌هاي مواد غذايي مختلف اشاره مي‌كنيم تا طعم غذايتان بهتر و لذيذتر شود…


۱) پنير خامه‌اي + تخم‌مرغ: ۲ تخم‌مرغ خام را خوب هم بزنيد. سپس ۲ قاشق غذاخوري كره را با يك‌چهارم فنجان پنير خامه‌اي و كمي نمك مخلوط كنيد و اين مخلوط را روي حرارت ملايم بگذاريد. وقتي پنير و كره كاملاً آب شدند، تخم‌مرغ‌ها را به ظرفتان اضافه كنيد و پس از هم زدن تمام مواد با يكديگر، درِ ظرف را تا پف كردن و پختن كامل تخم‌مرغ‌ها ببنديد. بعد از حدود ۵ دقيقه يك املت فوق‌العاده خوش عطر و طعم خواهيد داشت. افزودن كمي پودر آويشن به اين املت، خوشمزه‌ترين صبحانه عمرتان را براي شما فراهم خواهد كرد.

۲) قهوه + استيك: اگر قصد درست كردن استيك يا حتي گوشت تنوري داريد، مي‌توانيد از پودر قهوه نيم‌كوب براي طعم دادن به گوشت استفاده كنيد. تركيب پودر قهوه اسپرسو، نمك، فلفل قرمز، پودر فلفل دلمه‌اي، زيره سبز و چند دانه فلفل سياه بهترين تركيب براي طعم‌دار كردن گوشت‌هاي استيك و كبابي است.

۳) مايونز + جوجه كباب: اضافه كردن يك قاشق غذاخوري سس مايونز به مواد جوجه‌كباب مي‌تواند هم طعم جوجه را دلپذيرتر كند و هم بافت آن را نرم‌تر، بنابراين اگر تصميم به پخت اين غذا داريد، كمي سس مايونز قبل از پخت تكه‌هاي گوشت به آن اضافه كنيد.

۴) آب‌ليمو + ماكاروني: خيلي‌ها به آب در حال جوش ماكاروني، كمي نمك اضافه مي‌كنند. اين بار به جاي اين كار يك قاشق غذاخوري آب‌ليموي تازه را به آب ماكاروني اضافه كنيد و هنگام سرو ماكاروني هم كمي آويشن يا پودر ريحان خشك روي آن بريزيد. به اين ترتيب هم حجم سديم دريافتي را كاهش مي‌دهيد و هم طعم جديدي را در ماكاروني تجربه خواهيد كرد.
معمولاً بيشتر افراد طعم سبزي‌هاي بخارپز را دوست ندارند اما مي‌توانيد با افزودن كمي روغن كنجد و سركه بالزاميك به سبزي‌هاي بخارپز، طعمي مطلوب به آن‌ها بدهيد

۵) آب سيب + كتلت: اگر مي‌خواهيد طعم كتلت شما با تمام كتلت‌هاي تمام دنيا متفاوت باشد، به جاي پياز رنده شده، از آب سيب غليظ در تهيه مواد اوليه آن كمك بگيريد. افزودن كمي نان خشك خردشده به مواد اوليه كتلت مي‌تواند شلي حاصل از افزودن آب سيب را نيز برطرف كند.

۶) برنج + شامي: اگر مقداري از برنج مهماني شب گذشته‌تان باقي مانده است، اصلاً نگران نباشيد. شما مي‌توانيد يك ليوان برنج پخته را خوب بكوبيد و با كمي گوشت چرخ‌كرده و پياز رنده شده آن را مخلوط كنيد و پس از افزودن ادويه و سبزي‌هاي معطر، يك شامي بسيار خوشمزه سر ميز غذايتان بگذاريد.

۷) پنير پيتزا + فيله سوخاري: معمولاً بچه‌ها علاقه فراواني به خوردن فيله سوخاري و مرغ كبابي دارند. شما مي‌توانيد براي بالا بردن كالري و بهبود طعم گوشت‌هاي سوخاري از كمي پنير پيتزاي رنده شده و آب‌ليموي تازه استفاده كنيد.


سوپ سفيد
۸) خامه + سوپ سفيد: اگر اضافه وزن نداريد، چربي خونتان بالا نيست يا مي‌خواهيد مهماني برگزار كنيد، حتماً به سوپ‌هاي سفيد خود كمي خامه هم بزنيد. افزودن خامه و جعفري تازه به سوپ‌هاي سفيد عطري دل‌پذير و طعمي به ياد ماندني به آن مي‌دهد.

۹) پنير صبحانه + ماكاروني: وقتي ماكاروني را پختيد و در ظرف مخصوص سرو آن ريختيد، كمي پنير صبحانه روي آن رنده كنيد. مطمئن باشيد با اين كار يك رشته ماكاروني هم ته ظرفتان باقي نخواهد ماند.

۱۰) رب انار + مرغ: پس از اينكه تكه‌هاي مرغ را با آب و كمي نمك پختيد، ۲ قاشق غذاخوري رب انار را با نصف ليوان پياز سرخ‌شده و يك قاشق چاي‌خوري زعفران دم‌كرده كمي تفت بدهيد و روي مرغ‌ها بريزيد. سپس اجازه دهيد تكه‌هاي مرغ طعم‌دار شده به مدت ۲ تا ۳ دقيقه روي حرارت بمانند تا آماده خوردن شوند.

۱۱) كنجد + نودل: نودل يكي از غذاهاي مورد علاقه بسياري از بچه‌هاي بدغذاست. شما مي‌توانيد به سادگي ارزش تغذيه‌اي آن را با افزودن كمي كنجد بوداده و پختن آن در آب مرغ يا آب گوشت بالا ببريد و با اين كار طعم بهتري هم به آن بدهيد.
اضافه كردن يك قاشق غذاخوري سس مايونز به مواد جوجه‌كباب مي‌تواند هم طعم جوجه را دلپذيرتر كند و هم بافت آن را نرم‌تر، بنابراين اگر تصميم به پخت اين غذا داريد، كمي سس مايونز قبل از پخت تكه‌هاي گوشت به آن اضافه كنيد .

۱۲) گل محمدي + برنج: براي طعم گرفتن برنج‌هاي بدون عطر مي‌توانيد هنگام خيس كردن آن‌ها چند گلبرگ گل محمدي را داخل آبشان بريزيد تا عطر و طعم خوبي پيدا كنند. اگر براي ناهار مي‌خواهيد برنج سفيد بپزيد، براي يك‌بار هم كه شده اين توصيه را امتحان كنيد.

۱۳) روغن كنجد + سبزي‌هاي بخارپز: معمولاً بيشتر افراد طعم سبزي‌هاي بخارپز را دوست ندارند اما مي‌توانيد با افزودن كمي روغن كنجد و سركه بالزاميك به سبزي‌هاي بخارپز، طعمي مطلوب به آن‌ها بدهيد. البته كمي تفت دادن اين سبزي‌ها طعم بهتري به آن‌ها مي‌دهد.

۱۴) آويشن + ذرت و نخودفرنگي: ذرت، نخودفرنگي، باقلا و لوبيا سبز را بلافاصله بعد از پخت از داخل ظرف خارج كنيد تا پوست رويي آن‌ها جدا نشود و ظاهر زشتي پيدا نكنند. افزودن كمي كره، نمك و آويشن مي‌تواند طعم اين سبزي‌ها را بسيار مطلوب‌تر كند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۱۰:۱۶:۵۹ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]
انواع چاشني ها





سس يكي از چاشني هاي محبوب غذاهاست كه در سراسر دنيا طرفداران زيادي را به خود اختصاص داده است. اين نوع چاشني به تنهايي مورد استعمال قرار نمي گيرد و در حقيقت به صورت مايع و يا نيمه جامد براي افزودن طعمي هر چه دلچسب تر و ظاهري زيباتر به غذاها مورد استفاده قرار مي گيرد. برخي از سس ها آماده هستند و برخي ديگر را مي توان به روش هاي خانگي تهيه نمود.

درباره سس ها

تفاوت هاي منطقه اي بسيار زيادي در مورد نحوه انتخاب انواع سس ها وجود دارد و در هر ناحيه افراد با توجه به ذائقه و سليقه شخصي خود طعم و عطر سس ها را تغيير مي دهند. برخي طرفدار سس هاي تند و فلفلي به همراه سركه هستند، بعضي ها سس هاي شيرين و ميوه اي را ترجيح مي دهند، عده اي هم سس هاي گوجه اي يا مايونز را انتخاب مي كنند. اخيراً رنج وسيعي از سس هاي مختلف به بازار عرضه شده كه هر يك موارد استفاده متفاوتي دارند: در غذا، سالاد، باربكيو، برياني، و تنوري و .... سس هاي زيادي با استفاده از گوجه فرنگي درست مي شوند، مانند: سس كچاپ، سس پنكك گوجه و غيره كه گاهي مقداري سبزيجات معطر نيز مي توان به





آنها اضافه نمود. انواع سس هاي شيرين هم موجود است كه مي توانند به صورت گرم يا سرد همراه دسر سرو شوند. نوع ديگر سس از ميوه هاي شيرين تهيه مي شود. براي تهيه اين نوع سس ابتدا پوست ميوه ها را جدا مي كنند و اغلب مقداري شكر نيز به آن اضافه مي نمايند. از جمله اين سس ها مي توان به سس سيب و سس كران بري (ميوه اي سرخ رنگ و شبيه به زغال اخته) اشاره كرد كه معمولاً با غذاهاي خاصي نظير پوره سيب زميني و ساير دسرها مصرف مي شود. در اين مقاله چند نمونه از محبوب ترين انواع سس ها را به شما معرفي مي كنيم.

مايونز

مايونز نوعي امولسيون چرب و غليظ است كه از تركيب روغن، زرده تخم مرغ، آبليمو يا سركه تهيه مي شود. اغلب افراد سس مايونز را با سس سالاد اشتباه مي گيرند، حال آنكه سس سالاد حاوي زرده تخم مرغ نيست و قدري شيرين تر از مايونز مي باشد.

تاريخچه مايونز

مايونز نخستين بار در سال 1756 توسط يك آشپز فرانسوي كه سرآشپز دوك دي ريچليو بود اختراع شد. پس از آنكه دوك در نبرد خود با بريتانيايي ها در بندر "ماهون" به پيروزي دست پيدا كرد، سرآشپز او به يمن اين پيروزي ضيافتي ترتيب داد و روي غذاها را با نوعي سس خاص كه حالت كرمي داشت تزيين نمود و نام آنرا به افتخار فتح دوك "ماهونز" گذاشت و از آن پس اين نام در زبان هاي ملل مختلف چرخيد و نهايتاً به حالت امروزي "مايونز" درآمد.

طرز تهيه

براي تهيه مايونز ابتدا آبليمو و يا سركه و زرده تخم مرغ را با هم مخلوط مي كنند و بعد روغن را قطره قطره به آن اضافه مي كنند تا به طور كامل با آن مخلوط گردد. اگر روغن به سرعت به تركيبات اضافه شود، به خوبي در آن حل نمي شود اما زمانيكه سس غليظ شد مي توان روغن را سريع تر به آن اضافه كرد؛ سپس مي توان ساير چاشني ها را نيز به آن اضافه نمود. اين روزها وجود مخلوط كن، همزن برقي، و ميكسر كار را راحت كرده و همه افراد به سادگي مي توانند در خانه سس درست كنند. كليه كارشناسان علم تغذيه به اتفاق آرا تائيد مي كنند كه طعم سس هاي خانگي به مراتب دلچسبتر و لذيذتر از انواع صنعتي آن است. از آنجايي كه سس هاي خانگي تحت فرآيندهاي شيميايي قرار نمي گيرند، بهتر است تا آنجايي كه مي توانيد از تخم مرغ هاي تازه استفاده كنيد. مايونز خانگي در يخچال به مدت 3-4 روز قابل نگهداري و مصرف است. سس هاي كارخانه اي تا 6 ماه نيز قابل نگهداري و استفاده در يخچال مي باشند. اصولاً از مايونز به عنوان تركيب اوليه تهيه ساير سس ها مانند سس هزار جزيره و سس تارتار استفاده مي شود. مايونز شامل 70 تا 80 درصد چربي مي باشد كه شايد استفاده آن در برخي رژيم ها قدغن اعلام شده باشد. اين روزها انواع مايونزهاي كم چرب هم در بازار موجود مي باشند كه گزينه هاي سالم تري محسوب مي شوند اما ديگر نمي توان به آنها مايونز واقعي گفت چراكه فاقد زرده تخم مرغ مي باشند.

شرايط نگهداري

- زمانيكه درب سس را باز مي كنيد، حتماً آنرا درون يخچال قرار دهيد. در اين حالت تا حدود 6 ماه مي توانيد از آنها استفاده كنيد.

- مايونزهاي كارخانه اي را مي توانيد براي مدت كوتاهي در دماي معمولي نيز قرار دهيد اما اين امكان وجود دارد كه پس از مدتي طعم و بوي اوليه خود را از دست بدهند.

- فريز كردن و نگهداري در دماي خيلي پايين سبب جداشدن محتويات سس شده و تغييرات نامساعدي در بافت ماده ايجاد مي كنند.

- مايونزهاي خانگي عمرشان حداكثر 4 روز در يخچال است.

نكاتي در مورد طريقه مصرف

به غير از افزودني هايي كه به طور رايج به مايونز اضافه مي شود، اين سس را مي توانيد با چاشني هاي متعدد و گياهان مختلفي نظير موارد زير تركيب كنيد:

- ريحان

- ترخون

- زيره

- خرده هاي ماهي كولي

- مارچوبه

ارزش غذايي در هر 239 گرم


كالري
1645

چربي
186 g

كلسيوم
16.7 mg

سديم
1162 mg

كچاپ

كچاپ كه با نام هاي مختلفي نظير سس گوجه و يا سس قرمز هم شناخته مي شود، چاشني متداولي است كه از گوجه فرنگي تهيه مي گردد. مواد اوليه سس هاي كچاپ امروزي عصاره گوجه فرنگي، شربت ذرت، نمك، ادويه، و عصاره ي گياهان ديگري نظير كرفس، پودر سير، دارچين، ميخك، و پياز مي باشد. كچاپ خواص بسيار زيادي دارد، اما برخي از پژوهشگران معتقدند كه به دليل وجود نمك و شكر فراوان ساير ارزش هاي غذايي اين محصول زير سوال رفته و تحت الشعاع قرار مي گيرند. همچنين سس كچاپ حاوي مقدار زيادي ليكوپين نيز مي باشد كه اين ماده نوعي آنتي اكسيدان قوي به شمار مي رود كه از بروز برخي از سرطان ها جلوگيري بعمل مي آورد. درصد بالاي اثربخشي آن در آزمايش هاي علمي انجام شده بر روي برخي انواع سس هاي كچاپ ارگانيك به اثبات رسيده است. كچاپ هاي ارگانيك سه برابر انواع غير ارگانيك خود حاوي ليكوپين هستند.

تاريخچه

تقريباً همه افراد سس كچاپ را دوست دارند و جالب است بدايند كه كودكان دو برابر بزرگسالان از اين سس استفاده مي كنند. اولين دستور تهيه اين سس در سال 1727 توسط خانمي به نام اليزابت اسميت نوشته شد كه در آن از سركه، موسير، شراب سفيد، زنجبيل، جوز هندي، فلفل و پوست ليمو نيز استفاده كرده بود. پس از آن هزاران هزار دستور ديگر براي تهيه كچاپ معرفي شد. از جمله موفق ترين شركت هاي توليد كچاپ مي توان به كارخانه HJ Heinz اشاره كرد. طرز تهيه سس كچاپ توسط اين كارخانه در حقيقت تبديل به نوعي استاندارد براي ساير شركت ها شده است.

طرز تهيه

براي درست كردن كچاپ شما به گوجه فرنگي هاي كاملاً رسيده، سركه سفيد، نمك، شكر، موسير، پياز، فلفل سياه، و زنجبيل نياز داريد. البته اگر مي خواهيد به روش هاي خانگي اين سس را تهيه نماييد مي توانيد از ساير افزودني هاي دلخواه نظير سبزي هاي معطر نيز بهره بگيريد. روش تهيه سس به اين شكل است كه ابتدا گوجه فرنگي ها را خرد كرده، در سركه مي ريزيد و مي جوشانند سپس نمك را به آن اضافه كرده و خوب به هم مي زنيد. ماده بدست آمده را پس از فشرده سازي از صافي رد مي كنند تا دانه ها و پوست گوجه فرنگي از آن جدا شود. بعد شكر را به آن اضافه كرده و مجدداً به مدت 20 دقيقه مي جوشانند. سپس تركيب بدست‌آمده را با ساير چاشني ها مخلوط كرده و خوب بهم مي زنند تا كاملاً غليظ شده و آماده مصرف شود.

موارد مصرف

سس كچاپ اصولاً با سيب زميني سرخ كرده، برگرها، و پيتزا و برخي از غذاهاي موجود در فست فودها مورد استفاده قرار مي گيرد و با انواع گوشت هاي برياني و سرخ كرده نيز استفاده مي شود. اين سس معمولاً به عنوان مايه اصلي درست كردن ساير سس ها هم به شمار مي رود.

ارزش غذايي در هر 100 gr
كچاپ
كچاپ رژيمي (سديم پايين)

انرژي
100 kcal - 419 kJ
104 kcal - 435 kJ

آب
68.33 g
66.58 g

پروتئين
1.74 g
1.52 g

چربي
0.49 g
0.36 g

كربوهيدرات
25.78 g
27.2 g

سديم
1110 mg
20 mg

ويتامين C
15.1 mg
15.1 mg

سس خردل

همانطور كه از نام اين سس پيداست در آن از خردل استفاده مي شود. دانه هاي خردل را از درخت خردل مي گيرند. درخت خردل براي انسان موارد استفاده گسترده اي دارد و يكي از اين موارد هم كمك به تهيه سس خردل است. سس خردل تهيه شده از دانه هاي سياه خردل اصولاً تندترين نوع سس خردل است. اگر در حين طبخ سس خردل به غذا افزوده شود در اثر حرارت بيشتر خواص خود را از دست مي دهد.

طرز تهيه

به طور عمده سس خردل طعم غذاها را به طور چشمگيري تغيير مي دهد و در اروپا طرفداران بسيار زيادي دارد. براي تهيه اين سس، خردل آماده شده را در روغن سبزيجات، و سركه مي خوابانند و سپس نمك، شكر و ساير چاشني هاي رايج را به آن اضافه مي كنند.

انواع سس خردل

امروزه در بازارهاي جهاني چيزي در حدود بيش از 101 نوع سس خردل مختلف وجود دارد. سس خردل باهامايي و جامائيكايي نستاً تندي كمتري دارند . سس خردل سرشار از سديم مي باشد و حاوي تخم مرغ نيز هست. سس خردل چيني هم بسيار تند است به همين دليل در همه جا مورد استفاده قرار نمي گيرد. سس خردل ديجن هم يكي از انواع معروف خانواده سس هاي خردل است كه طرفداران بسيار زيادي دارد و عموماً در فرانسه توليد مي شود و از دانه هاي قهوه اي خردل و خواباندن آن در سركه تهيه مي شود. سس خردل زمانيكه با كچاپ مخلوط مي شود، طعم دلچسبي را به انواع برگر ها مي دهد. سس باربكيو خردل هم خوشمزه است و طعم ترش و شيريني به گوشت مي دهد. اگر مي خواهيد كباب شما طعم لذيذي پيدا كند حتماً قدري سس خردل به آن اضافه كنيد. براي مطبوع تر كردن مرغ و كباب هاي برياني نيز مي توانيد از آن استفاده كنيد.

موارد مصرف

تركيبات سس در مناطق مختلف جغرافيايي متفاوت است. شما مي توانيد سس خردل را در ساندويچ بريزيد و يا آنرا به سيب زميني سرخ كرده، مرغ بريان و سالاد نيز اضافه كنيد. اين سس هم رنگ خوبي به غذاها مي دهد و هم عطر و طعم مناسبي در بر دارد. اين سس براي خوشمزه تر كردن ساندويچ هاي تنوري و پنيري، و ماهي سوخاري نيز به كار گرفته مي شود. برخي از انواع سس هاي خردل عسلي حاوي عصاره هلو، اسفناج و گردو نيز هستند و داراي خواص بي شماري براي سلامتي مي باشند. برخي از سس ها داراي ميزان كمي چربي هستند و برخي ديگر حاوي مقادير بالايي چربي مي باشند. برخي از انواع سس هاي خردل هستند كه داراي حداقل ميزان كربوهيدارت هستند و از شيرين كننده ها در آنها استفاده نشده است. اگر به دنبال طعم خوب غذاها هستيد پس حتماً بايد از سس خردل روي سبزيجات، مرغ و گوشت استفاده كنيد. اگر هم مي خواهيد كه وزن خود را كم كنيد، بهتر است از انواع رژيمي آن استفاده كنيد كه البته ممكن است طعم سس خردل واقعي را نداشته باشند.

سس خردل عسلي

سس خردل عسلي يكي ديگر از انواع سس خردل است كه به شيرين بودن شهرت دارد و با بسياري از غذاهاي خوشمزه مورد استفاده قرار مي گيرد. داراي خاصيت غذايي بالايي است و فاقد چربي هاي متداول در سس ها مي باشد. البته براي تهيه اين سس دستور العمل هاي مختلفي وجود دارد اما اگر مي خواهيد سس طعم خوبي داشته باشد بايد از مواد اوليه با كيفيت و تازه استفاد كنيد تا سس شما خوش طعم شود.

ارزش غذايي سس خردل / در هر 100 گرم


انرژي
70 kcsl � 280 kJ

كربوهيدرات
3 gr

فيبرهاي رژيمي
3 gr

پروتئين
4 gr

سديم
1120 mgr معادل 49%

سس سويا

زمانيكه نوبت به غذاهاي چيني مي رسد، استفاده از سس سويا اجتناب ناپذير است. اغلب با برنج و سرخ كردني مورد استفاده قرار مي گيرد، اما معمولاً عموم مردم اطلاعات دقيقي در مورد اين سس ندارند و حتي فرق ميان انواع تيره رنگ و روشن آن را نمي دانند.

تاريخچه سس سويا

درست مانند "توفو" سس سويا هم از دانه هاي گياه سويا درست مي شود. اروپايي ها دانه هاي سويا را در اوايل قرن 18 پيدا كردند و اين در حالي است كه چيني ها در حدود 5000 سال پيش از آن به عنوان يكي از منابع اوليه تغذيه ي خود استفاده مي كردند. امپراتور چين در آن زمان نام سويا را "تا تئو" گذاشته بود كه به معناي "دانه بزرگ" بود و يكي از 5 دانه مقدس چيني ها در ميان برنج، گندم، جو، و ارزن به شمار مي رفت. سويا منبعي سرشار از پروتئين مي باشد، به اين شكل كه پروتئين موجود در 1كيلو سويا معادل پروتئين موجود در 2.5 كيلو گوشت قرمز است. به هر حال تاريخچه سس سويا بر مي گردد به 2000 سال قبل و در ابتدا مانند نوعي رب شور مورد استفاده قرار مي گرفت.

طرز تهيه

امروزه سس سويا را از دانه هاي سويا كه با غلات تفت داده شده نظير برنج گندم و جو مخلوط مي شود، تهيه مي كنند. تركيب فوق را به حالت خمير در آورده و براي چند ما به حال خود باقي مي گذارند تا فرايند تركيب انجام پذيرد و پس از سپري شدن چند ماه آنرا از صافي رد كرده و در شيشه مي ريزند. بايد توجه داشت كه تيه سس سويا به روش مصنوعي بيش از چند روز زمان نمي برد. به اين منظور مواد فوق تحت فرايند هيدروليت قرار گرفته و در نهايت چاشني هايي نظير شربت ذرت، نمك و قدري آب نيز به آن اضافه مي شود. البته سس هاي صنعتي فاقد طعم مطبوع انواع طبيعي خود هستند.

انواع سس سويا

دو نوع سس اصلي سويا وجود دارد كه عمدتاً در آشپزخانه هاي چيني به وفور مورد استفاده قرار مي گيرد: 1- سس تيره و2- روشن. سس تيره مدت زمان بيشتري از تهيه آن مي گذرد و رنگ قهوه اي- مشكي پيدا كرده و بافت آن قدري غليظ تر است. نوع دوم رنگ ملايم تري دارد و قدري شورتر است. نوع دوم بيشتر در پخت و پز مورد استفاده قرار مي گيرد چراكه سس تيره بوي تند و تيزي دارد و در اثر طبخ سبب از بردن طعم اصلي غذاها مي شود. از سس تيره بيشتر در غذاهاي قرمز رنگ استفاده مي شود. يكي ديگر از مزاياي سس سوياي تيره ترد كردن





گوشت كبابي است. شما مي توانيد پيش از كباب كردن گوشت آنرا براي 15 دقيقه در سس سوياي تيره بخوابانيد تا ترد و نرم شود. به هر حال در حين آشپزي بهتر است كه هر دو نوع سس را در اختيار داشته باشيد. سس سويا با طعم قارچ و ميگو نيز وجود دارد. در رستورانها از سس تيره براي تيره كردن برنج استفاده مي شود. به خاطر داشته باشيد كه بهترين انواع سس سويا انواع چيني آن هستند.

سس تاماري سويا

تاماري يكي ديگر از انواع ژاپني سس سويا است كه غليظ است و طعم آن بسيار قوي است.

ارزش غذايي سس سويا / در هر 255 گرم


كالري
135

سديم
14374 mg

كربوهيدرات
19 g

فيبر
2 g

شكر
4 g

پروتئين
16 g

كلسيوم
48.4 mg
 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۱۰:۱۳:۱۶ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]

مشرق: بسياري از خانم‌هاي خانه، موادي كه مي‌خواهند براي مدت طولاني نگهداري كنند، در فريزها مي‌گذارند و برخي از آنها اصلا به كاري كه انجام مي‌دهند، دقت ندارند.

ما مي‌توانيم بسياري از مواد غذايي را در فريزر قرار دهيم و آنها را براي مدت طولاني نگهداري كنيم؛ اما برخي از مواد هستند كه نگهداري آنها در داخل فريزر نمي‌تواند خيلي ايده جالبي باشد و شايد حتي مشكلات بسيار زيادي نيز براي سلامت باقي مواد غذايي ايجاد كند.

*غذاهايي با تاريخ انقضاء

يكي از اشتباه‌ترين كارهاي كه مي توان انجام داد قرار دادن غذاهاي داراي تاريخ انقضاء در داخل فريزر است؛ عده‌اي به اين فكر مي‌كنند كه شايد اين مواد در داخل فريزر مي‌تواند مدت زمان بيشتري دوام بياورد، اما اين طرز فكر بسيار اشتباه است چرا كه موادي كه تاريخ انقضاء داشته باشند، به هيچ عنوان بيشتر از زمان تعيين شده سالم باقي نمي‌مانند؛ بهتر است تا اين مواد را در داخل يخچال قرار دهيد و تا پايان تاريخ انقضاء آنها را مصرف كنيد.

*غذاهاي سرخ شده

غذاهاي سرخ كردني به طور كلي براي بدن بسيار مضر هستند، براي مثال هيچ كس خوردن ناگت‌هاي گوشت و يا سيب زميني سرخ كرده را پيشنهاد نمي‌كند؛ در صورتي كه اين مواد را سرخ كرديد به سرعت آنها را مصرف كنيد و آن را در داخل فريزر قرار ندهيد؛ چرا كه روغن در داخل آن باقي مي‌ماند و ضررش بيش از پيش مي‌شود.

*گوجه فرنگي

خيلي‌ها عقيده دارند كه گوجه فرنگي اصلاً يك ميوه است، اما هر كسي مي‌داند كه گوجه فرنگي جزو سبزيجات به شمار مي‌رود؛ اگر تا به حال گوجه فرنگي پرورش داده باشيد، حتماً متوجه اين نكته شده‌ا‌يد كه گوجه فرنگي عاشق گرما است و از سرما متنفر است؛ آنها حتي بعد از چيده شدن هم ترجيح مي‌دهند كه در گرما و هواي معتدل باشند تا سرماي يخچال.

*ريحان


ريحان هم مانند گوجه فرنگي از گرما متنفر است و هميشه تازه‌اش يك طعم ديگري دارد؛ اگر مي‌خواهيد سبزي شما طراوت و تازگي داشته باشد، بهتر است مقداري كه مي‌خواهيد استفاده كنيد را بدانيد و زيادتر از حد نخريد كه مجبور شويد سبزي اضافه را در يخچال نگه داريد يا حتي بدتر، آن را فريز كنيد؛ بهترين طعم ريحان تا 2 روز مي‌ماند و بعد از 2 روز طعم خيلي بدي پيدا مي‌كند.

*پياز


پيازها با همان لايه پوست محافظ‌شان از زير زمين بيرون نمي‌آيند؛ بعد از جمع آوري محصول پيازها مدتي در يك جاي خشك و معتدل نگهداري مي‌شوند و بعد از آن است كه لايه پوست محافظي پياز، شكل مي‌گيرد و تبديل به پيازي مي‌شود كه ما مي‌بينيم؛ حالا تصورش را بكنيد كه قرار باشد پيازها را پوست بكنيم و تمام پروسه شكل‌گيري لايه محافظي را زير پا بگذاريم و تازه آنها را در محل معتدل و رو به گرما نگه نداريم!

خب مي توان تصور كرد كه چه چيزي مي‌تواند در يخچال منتظر ما باشد؛ احتمالاً با صحنه و صد البته بوي بدي مواجه مي‌شويم كه براي از بين بردن آن بايد به پا ك‌كننده‌هاي قوي متوسل شويم؛ اين نكته را فراموش نكنيد و هرگز و به هيچ عنوان پياز را در يخچال نگهداري نكنيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۱۰:۰۹:۳۷ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]

در مورد طبيعي يا مصنوعي بودن عسل و طرز تشخيص آنها از يكديگر عده اي عقيده دارند عسل وقتي كه متبلور ، كدر و ته نشين گردد تقلبي است و عسل سالم و طبيعي هميشه صاف و شفاف باقي مي ماند و وقتي كه عسل خريداري شده پس از مدتي كدر و ته نشين ( شكرك زده ) شد ، ناراحت شده و به فروشنده اعتراض مي كنند . اين هم از نظريه ها و عقايد غلطي است كه در كشور ما رايج است .

مصرف كننده ايراني به ويژه تهراني ها عسل خوب ، خالص و طبيعي را عسلي مي دانند كه رنگش كهربايي تيره يا همانند عقيق باشد ، سفت بوده و اصطلاحا كش بيايد ، اگر 24 ساعت در يخچال گذاشته شود شكرك نزند ، اگر قاشقي از آن برداشته شود قطراتي كه سرازير مي شود به صورت باريكه اي ممتد باشد و قطع نشود . عده اي هم تكنيك هاي خاصي را براي شناسايي توصيه مي كنند كه پايه و اساس آن معلوم نيست مانند كبريت گرفتن كنار عسل ، ريختن چند قطره روي روزنامه و ...

هيچ كدام از اين عقايد ، نظريات و تصورات ارتباطي با عسل از نظر طبيعي يا مصنوعي بودن و همچنين شكرك زدن آن نداشته و ندارد و از نظر عسل شناسان و علم تغذيه بطور كلي مردود است .

لازم به ذكر است كه تشخيص عسل طبيعي و مصنوعي به كمك انگشت ، قاشق و يا مزه و غيرو غير ممكن بوده و فقط به عهده آزمايشگاه و دستگاهي به نام رفراكتومترمي باشد .

آقاي دكتر شهرستاني استاد دانشگاه و مولف كتاب زنبور عسل و پرورش آن مي نويسد:

شكرك زدن عسل نه تنها دليل بر بدي و تقلبي بودنش نيست بلكه برعكس معرف آنست كه عسل كاملا سالم بوده و به هيچ وجه بـا شكر مخلوط نشـده اسـت و اين خـلاف تصور غلط و رايج در ايران است كه عسل شكرك زده و سفت شده را تقلبي مي دانند.

آنچه كه در اصطلاح (شكرك زدن) مي گويند و به خاطر وجود كلمه شكر در ذهن تقلبي بودن عسل را تداعي ميكند، چيزي جز پديده تبلور ( بلور شدن، كريستاليزاسيون) نيست.

استاد آقاي دكتر اسفنديار رشيد زاده عسل شناس و زنبوردار نمونه كشورمان در اين باره مي نويسد :

براي مصرف كننده يك راه بيشتر براي تشخيص عسل وجود ندارد : آن هم استفاده از ابزارهايي است كه بدن در اختيارش گذاشته است با چشمانش شكل ظاهري عسل را ارزيابي مي كند ، با بيني اش آن را بو مي كند ، با زبانش آن را مزه مـزه مي نمايد اگر مجموعه باب طبعش بود ، اگر عسل بخصوص عطر و طعم گلها را داشت اين عسل ، عسل واقعي ( طبيعي ) است و ارزش آن را دارد كه بهاي آن را در حد معقول بپردازد .

لازم به ذكر است مزه، عطر، طعم، رنگ و بوي عسل فقط مربوط به گل هر منطقه مي‌باشد و به نژاد زنبور عسل بستگي ندارد. «نوع نژاد فقط در پركاري و كم‌كاري تاثير دارد.»



و اما عسلي كه بصورت وحشي توليد شود بسيار نادر است و به سختي مي توان آن را تهيه كرد ولي اگر عسل مطمئني را سراغ داشتيد مي توانيد از آن استفاده كنيد و قيمت عسلها هرگز نشان دهنده كيفيت آنها نمي باشند چه بسا عسلي را به قيمت بسيار گزافي تهيه كنيد و در اصل به هيچ عنوان عسل مرغوبي نباشد . براي تهيه عسل مرغوب بهتر است از نتيجه آزمايشات عسل اطلاع داشته باشيد و همچنين به عسلي كه مي خريد اطمينان و اعتماد داشته باشيد .


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۱۰:۰۶:۰۰ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]

معمولاً كيك و شيريني هايي كه داراي حجم زيادتري هستند با حرارت متوسط و مدت زمان زياد، پخته مي شوند. كيك و شيريني هايي كه ريز و كوچك هستند (به جز شيريني هايي كه سفيده يا زرده زياد در آنها به كار رفته) حرارت زياد و وقت كمتري براي پخت نياز دارند.

اگر حرارت فر براي پخت شيريني زياد باشد باعث مي شود كه روي آن پخته و وسط خمير خام بماند، زماني كه اين حالت پيش آمد بهتر است يك تكه كاغذ فويل را چند لايه كرده روي شيريني بياندازيد به نحوي كه به شيريني آسيب نرساند و دوباره آن را در فر قرار دهيد، در اين حالت وسط خمير نيز پخته خواهد پخت. درجه حرارت فر در فرهاي مختلف بر اساس سانتي گراد و فارنهايت است كه با در دست داشتن جدول زير مي توان هر كيك يا شيريني را در هر فري به راحتي پخت.

درجه سانتيگراد درجه فارنهايت
120 250
150 300
160 325
180 350
190 375
200 400
230 450

توجه: با وجود داشتن اين جدول، حتماً به دستورالعمل فر نيز توجه كنيد.
فرهايي كه حداكثر حرارت آنها 500 يا 550 باشد بر اساس فارنهايت تنظيم شده اند. فرهايي كه حداكثر حرارت آنها 250 تا 300 درجه است بر اساس سانتي گراد تنظيم شده اند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۱۰:۰۲:۰۴ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]

مواد لازم :
1/2 پيمانه روغن زيتون
1/3 پيمانه دانه هاي فلفل سرخ

دانه هاي فلفل رو در قابلمه تفت بديد تا خشك شوند . سپس همراه با روغن داخل بلندر بريزيد تا ديگه دانه هاي فلفل ديده نشوند . از صافي رد كرده و داخل شيشه مناسب بريزيد و در جاي خشك و خنك نگهداري كنيد

. * توصيه ها :

شيشه ها رو هميشه استريل كنيد و داخل ظرف آب بجوشانيد و بگذاريد خودش خشك بشه

بطري هاي شيشه اي از پلاستيكي خيلي بهترند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۹:۵۸:۱۹ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]
در همه كشورهاي دنيا فصل پاييز ، فصل خوردن سوپ است. انواع سوپ براي وعده هاي مختلف غذايي تهيه و استفاده ميشود. سوپ براي كساني كه خواهان كاهش وزن هستند نيز غذايي مفيد و شناخته شده است.

طرز تهيه سوپ مرغ
مواد لازم
سينه مرغ : يك سينه كامل مرغ
پياز : 1 عدد بزرگ
فلفل سبز : 3 عدد
نمك، فلفل سياه,زردچوبه و ادويه : به ميزان لازم
رشته : به اندازه دلخواه
هويج : 1 عدد
متوسط روغن : 1 پيمانه
رب گوجه فرنگي : 2 قاشق غذاخوري
طرز تهيه : ابتدا سينه مرغ را به همراه كمي آب و پياز رنده شده ميپزيم. وقتي سينه مرغ كاملا پخته شد آن را از آب خارج كرده و به صورت ريش ريش ميكنيم. ميتوان از آب مرغ پخته شده دوباره استفاده كرد. حالا مرغها را داخل قابلمه ميريزيم. نمك و فلفل و زردچوبه را به آن اضافه كرده و كمي روغن نيز اضافه ميكنيم. اكنون نوبت افزودن رب گوجه است. بعد از اضافه كردن رب اجازه ميدهيم اين مواد در حرارت كم شعله گاز كاملا با هم بجوشند. هويج و فلفل سبز را به صورت نگيني و يا حلقه اي خرد كرده و به مواد اضافه ميكنيم . براي اضافه كردن رشته ها نبايد عجله كرد. ده دقيقه قبل از سرو سوپ ميتوان رشته ها را به آن اضافه كرد.مدت زمان تقريبي آماده شدن اين غذا بعد از پخت مرغ حدود نيم ساعت است. اضافه كردن مواد دلخواهي نظير قارچ و يا سير به اين سوپ اشكالي ندارد. شما ميتوانيد آن را طبق ذائقه افراد خانواده آماده كنيد.





ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۷ ] [ ۰۹:۵۴:۳۷ ] [ sooroosh ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ]
.: Weblog Themes By bornablog :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 28
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب